ΣυνεργατισμόςΣυνεργατισμός

Από τα όσα κατέθεσε ο κ. Χάρης Γεωργιάδης, διαφαίνεται ότι η όλη προσπάθεια της Κυβέρνησης δια του Υπουργού Οικονομικών της ήταν να ιδιωτικοποιήσει τον Συνεργατισμό και όχι να τον διασώσει όπως διατείνονταν.

Για αυτό το λόγο, εντέχνως, και ενώ γνώριζαν τα προβλήματα, για μια πενταετία ολιγώρησαν στην εξυγίανση με αποτέλεσμα να γίνουν ελάχιστα για να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Συνεργατισμό.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έφερε τον Συνεργατισμό σε απελπιστική κατάσταση με μεγάλες ανάγκες κεφαλοποίησης και ταυτόχρονα, δεν άφησε επιλογές για πιο πολλές προτάσεις. Άφησε μόνο την Ελληνική Τράπεζα για την οποία από την αρχή τροχοδρόμησαν την πορεία. Αποτέλεσμα τούτου, όλες οι απαιτήσεις της Ελληνικής έγιναν αποδέκτες γιατί ήταν σε πλεονεκτική θέση.

Ως Συμμαχία Πολιτών επιμένουμε όπως αναληφθούν εμπράκτως πολιτικές ευθύνες. Ο Υπουργός Οικονομικών ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για τους χειρισμούς που έγιναν από το 2013 και εντεύθεν και απέδειξε περίτρανα ότι μόνο στο βόλεμα ημετέρων ήταν ικανός, ξεκοκαλίζοντας τελικά τον Συνεργατισμό, έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί. Ευθιξία και παραίτηση απαιτούμε και από την κα. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη η οποία στην κατάθεση της φρόντισε να αποσείσει κάθε ευθύνη από πάνω της, σαμπώς και δεν είναι η Διοικήτρια της ΚΤΚ.

Δυστυχώς όμως για άλλη μια φορά οι λεγόμενοι υπεύθυνοι για τη διάσωση της οικονομίας μας, βρίσκουν τρόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συνεργατισμός

0 views0 comments