ΞενοδοχοϋπάλληλοιΞενοδοχοϋπαλλήλοι

Η Συμμαχία Πολιτών συμμερίζεται πλήρως τις ανησυχίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων όσον αφορά στην προωθούμενη νέα νομοθεσία για την ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείων. Με την εν λόγω νομοθεσία και τις νέες διατάξεις που μπαίνουν, ουσιαστικά καταργούνται πρόνοιες που προστατεύουν τους εργαζόμενους και δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι να βρεθούν στο δρόμο πολλοί εργαζόμενοι.

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα στηρίξουμε τροπολογίες που θα προστατεύουν και θα κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των ξενοδοχοϋπάλληλων.

Ταυτόχρονα μετά και την επιστολή που αποστείλαμε στην Υπ. Εργασίας καλούμε για άλλη μια χρονιά την Κυβέρνηση να λύσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξαιτίας της καθυστερημένης καταβολής του ανεργιακού επιδόματος, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών.

Αποτέλεσμα είναι η συγκεκριμένη μερίδα εργαζομένων να μένει χωρίς εισόδημα για τρεις περίπου μήνες. Για αυτό και ζητούμε όπως εξασφαλιστούν πιο σύντομες διαδικασίες καταβολής του ανεργιακού επιδόματος ειδικά σε αυτή την μερίδα του πληθυσμού που αναγκάζεται εκ των πραγμάτων να το αιτείται κάθε χρόνο.

Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η στήριξη της Πρότασης Νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για καθορισμό Εθνικού Κατώτατου Μισθού θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα τους. Η Πρόταση μας αφαιρεί το ουσιαστικό κίνητρο των εργοδοτών που εκμεταλλεύονται την ανεργία γιατί δεν θα έχουν πλέον κίνητρο να εργοδοτούν κοινοτικούς με πολύ χαμηλούς μισθούς, δεδομένου ότι ο κατώτατος μισθός θα ισχύει και για τους Κύπριους και για τους κοινοτικούς.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ξενοδοχοϋπάλληλοι

0 views0 comments