Κατώτατος ΜισθόςΧαιρετίζουμε το γεγονός ότι η Πρόταση Νόμου που κατέθεσε η Συμμαχία Πολιτών για καθορισμό κατώτατου μισθού θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας. Η Πρόταση μας ορίζει τα 1125 ευρώ ως κατώτατο μισθό για όλες τις εργασίες. Σκοπός είναι να τερματιστεί η εκμετάλλευση και η αδικία την οποία βιώνουν κυρίως οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα.

Αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, 25% των ιδιωτικών υπαλλήλων αμείβονται με μισθούς κάτω από 1000 ευρώ και δεδομένου ότι ο χαμηλότερος μισθός στο δημόσιο τομέα είναι 1100 ευρώ, ως Συμμαχία Πολιτών ζητούμε να αρθεί αυτή η ανισότητα. Για εμάς είναι αδιανόητο να υπάρχουν εργαζόμενοι δυο ταχυτήτων. Και επειδή οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν βιώσει την κρίση με τον σκληρότερο τρόπο, χωρίς η Κυβέρνηση ή κάποια συντεχνία να τους προστατεύσει, η Συμμαχία Πολιτών θα αγωνιστεί πλέον για το πιο αδικημένο κόμματι της κοινωνίας μας, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Ευελπιστούμε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα θα κατανοήσουν αυτή την αδικία και την αναγκαιότητα και θα προσέλθουν στην επιτροπή με εποικοδομητικές Προτάσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κατώτατοςμισθός

3 views0 comments