Ανακύρηξη ψευδοκράτουςΨευδοκράτος

Η ανακήρυξη του Ψευδοκράτους στις κατεχόμενες από τον τουρκικό στρατό περιοχές της Κύπρου, στις 15 Νοεμβρίου 1983, αποκάλυψε με τον πιο παράνομο και προκλητικό τρόπο τη διαχρονική πολιτική της Τουρκίας σε σχέση με την Κύπρο.

Τριάντα πέντε χρόνια μετά, το Ψευδοκράτος παραμένει ένα παράνομο αποσχιστικό έκτρωμα χωρίς οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση και η Τουρκία παραμένει μια κατοχική δύναμη που επιχειρεί να εκτείνει την κατοχή της στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Η Τουρκία ακολουθεί τη δική της στρατηγική αλλά το μεγαλύτερο δυστύχημα για τον κυπριακό ελληνισμό είναι ότι ποτέ δεν σχεδιάστηκε μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη στρατηγική. Επικρατεί ο αυτοσχεδιασμός και οι σπασμωδικές κινήσεις. Σ αυτή την κρίσιμη καμπή επιβάλλεται να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για όλα τα σενάρια, θετικά και αρνητικά, κι ας μην χρειαστεί ποτέ να τεθεί σε εφαρμογή η όποια στρατηγική έχει σχεδιαστεί.

Η Συμμαχία Πολιτών δεν θα πάψει να ζητά όπως ανατεθεί σε ομάδα εμπειρογνώμων, σε ακαδημαϊκούς, σε νυν και πρώην έμπειρους διπλωμάτες, να ετοιμάσουν μια μελέτη, για όλες τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας και για όλα τα μοντέλα. Η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να μπορούν να αποφασίσουν με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση προσωπικές και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ψευδοκράτος #Ανακύρηξητουψευδοκράτους

0 views0 comments