Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με Ομάδα Φιλίας ΑυστραλίαςΗ Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Λιλλήκα είχε σήμερα συνάντηση με την επιτροπή Φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Είχαμε την ευκαιρία ως Επιτροπή Εξωτερικών να συζητήσουμε με την κυρία Μπαμπακινού που είναι πρώην Πρόεδρος της ομάδας φιλίας Κύπρου-Αυστραλίας στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας και είναι μέλος της σημερινής ομάδας για το Κυπριακό. Την ενημερώσαμε για την παρούσα φάση και τις προσπάθειες που καταβάλλονται από πλευράς του Γ. Γ του ΟΗΕ.

Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η δική της παρουσίαση στην οποία επεσήμανε ότι με βάση τις δικές της εμπειρίες θα είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί στην ενημέρωση των ξένων εάν διαφοροποιήσουμε κάπως την προσέγγισή μας και εστιάσουμε πολύ περισσότερο στο γεγονός ότι το Κυπριακό είναι ένα γεωπολιτικό, γεωστρατηγικό πρόβλημα αλλά και ένα πρόβλημα παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και αυτό είναι γεγονός γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα ευαισθητοποιούν πολύ ευκολότερα σήμερα τους ξένους παρά η ιστορία ενός συγκεκριμένου περιφερειακού ή διεθνούς προβλήματος.

Θεωρώ ότι πρέπει να αναπτυχθεί περισσότερο πιο στενή συνεργασία με τις Ελλαδικές και Κυπριακές παροικίες στο εξωτερικό. Η Αυστραλία είναι ένα λαμπρό παράδειγμα όπου οι απόδημοι μας έχουν εμπλακεί στην πολιτική και έχουν εκλεγεί σε αξιώματα. Εύχομαι το ίδιο να πράξουν και οι απόδημοι μας στις άλλες παροικίες και αναφέρομαι ιδιαίτερα σε αυτήν της Μεγάλης Βρετανίας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αυστραλία

1 view0 comments