ΚυπριακόΑνδρέας Αποστόλου

Η αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου διεξάγεται ενόψει και των επικείμενων γεωτρήσεων της EXXON Mobil στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις πως αυτή την στιγμή δεν βρισκόμαστε εν μέσω συνομιλιών για να προτάσσονται οι διαφωνίες μας αλλά εν μέσω τουρκικών απειλών σε σχέση με την υλοποίηση εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας του ενεργειακού μας προγράμματος.

Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα και συλλογικότητα για να ανατρέψουμε τους τουρκικούς σχεδιασμούς και να διασφαλίσουμε την υλοποίηση του ενεργειακού μας προγράμματος. Το οφείλουμε στον λαό μας.

Θα πρέπει επίσης να στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως διαχρονικά όλοι οι Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας εργάστηκαν για την λύση του Κυπριακού. Ο λόγος που δεν επιτεύχθηκε μέχρι σήμερα η λύση είναι η τουρκική αδιαλλαξία και η εμμονή της Τουρκίας για συνέχιση της παρουσίας της στο νησί και μετά την λύση. Οι όποιες διαφωνίες μας ή διαφορετικές προσεγγίσεις πρέπει να εκφράζονται με τρόπο που να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από την Τουρκία για τυχόν δικές μας ευθύνες για την μη λύση του Κυπριακού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #Τουρκία

0 views0 comments