Συνάντηση με ΣΕΚ και ΠΕΟΠαναγιώτης Σαββίδης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Η Πρόταση μας για θεσμοθέτηση κατώτατου μισθού θα λύσει πολλά από τα προβλήματα

Να ευχαριστήσω τη ΣΕΚ και την ΠΕΟ για τη συνάντηση που είχαμε σήμερα. Συζητήσαμε σχετικά με τη νομοθεσία που βρίσκεται στη Βουλή για τα θέματα αξιολόγησης των ξενοδοχειακών μονάδων. Έχουμε ακούσει με προσοχή τις παρατηρήσεις τους και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες τους. Μέσα από τη συζήτηση φάνηκε ότι η εφαρμογή του κατωτάτου μισθού θα λύσει αρκετά προβλήματα. Είμαστε σίγουροι ότι η στήριξη στην Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών σχετικά με τη θεσμοθέτηση αυτού του κανονισμού θα είναι πολύ βοηθητική στις δικές τους δραστηριότητες.

Επίσης μιλήσαμε σχετικά με την αδυναμία του κράτους να ανταπεξέλθει έγκαιρα στα αιτήματα για το ανεργιακό επίδομα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και ελπίζουμε ότι το Υπουργείο Εργασίας θα κινηθεί γρήγορα για να λύσει αυτό το πρόβλημα.

ΓΓ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Να προωθηθούν τα θέματα του κατώτατου μισθού και της έγκαιρης καταβολής του ανεργιακού.

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε την ηγεσία της Συμμαχίας Πολιτών και να εκθέσουμε τις ανησυχίες μας για την προωθούμενη νέα νομοθεσία για την ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείων, με την οποία νομοθεσία και τις νέες διατάξεις που μπαίνουν, ουσιαστικά καταργούνται πρόνοιες που προστατεύουν τους εργαζόμενους και δημιουργούνται μεγάλοι κίνδυνοι να βρεθούν στο δρόμο πολλοί εργαζόμενοι με την πρόνοια που μπαίνει να δικαιούται ο ξενοδόχος να υπενοικιάζει χώρους του ξενοδοχείου σε τρίτους.

Πιστεύω ότι έχουν γίνει κατανοητές οι ανησυχίες μας. Ευελπιστούμε στη συμπαράσταση της Συμμαχίας Πολιτών ώστε να γίνουν οι κατάλληλες τροποποιήσεις και να μην μείνουν εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι. Για τα άλλα ζητήματα φυσικά που ενημερωθήκαμε για τον κατώτατο μισθό και το θέμα της έγκαιρης καταβολής του ανεργιακού επιδόματος, όντος πιστεύω ότι είναι ζητήματα που πρέπει να προωθηθούν και θα βοηθήσουμε στην προώθηση τους.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΥΞΕΚΑ-ΣΕΚ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΟΥ

Η Συμμαχία Πολιτών θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους που απασχολούνται στον κλάδο των ξενοδοχείων.

Καταρχήν να ευχαριστήσουμε τη Συμμαχία Πολιτών που μας έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξουμε τις θέσεις μας όσον αφορά στο πρόβλημα που παρουσιάζεται με τις τροποποιήσεις της νομοθεσίας για τη λειτουργία των ξενοδοχείων. Το μήνυμα το οποίο ελάβαμε, θεωρούμε ότι η Συμμαχία Πολιτών θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους που απασχολούνται στον κλάδο των ξενοδοχείων. Ήταν ευχάριστο το γεγονός ότι η Συμμαχία Πολιτών είχε προωθήσει και συζητήσει με την Υπουργό Εργασίας το μεγάλο πρόβλημα της καθυστέρησης του ανεργιακού επιδόματος το οποίο παρατηρείται πάντοτε την περίοδο που κλείνουν τα ξενοδοχεία. Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε την ίδια στήριξη και από τα άλλα πολιτικά κόμματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣΕΚ #ΠΕΟ

1 view0 comments