Συνάντηση με την Βουλή των ΓερόντωνΒουλή των Γερόντων

Με αφορμή την 20η Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου 2018 συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με τα μέλη της Βουλής των Γερόντων.

Συμφωνούμε πως η μέγιστη υποχρέωση της πολιτείας στα άτομα της τρίτης ηλικίας είναι η άμεση και χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας. Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής των Γερόντων κα Λυγία Φυσεντζίδου όσο και τα υπόλοιπα μέλη συνδέσμων και οργανώσεων συμφώνησαν πως η άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ θα λύσει τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα.

Συζητήσαμε επίσης μερικές εύλογες τους ανησυχίες για επίσπευση των διαδικασιών για την δημιουργία του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, την ένταξη στα πλαίσια του ΓΕΣΥ φαρμάκων που σήμερα δεν προσφέρονται στα Δημόσια Νοσηλευτήρια, αλλά και την απλούστευση της διαδικασίας παραπομπής σε ειδικούς γιατρούς ατόμων με χρόνιες παθήσεις.

Τους μεταφέραμε πως παραμένουμε προσηλωμένοι στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ, στα πλαίσια των νομοσχεδίων που ψηφίστηκαν αλλά και των χρονοδιαγραμμάτων που αποφασίστηκαν. Για εμάς το Γενικό Σχέδιο Υγείας αποτελεί εθνικό στόχο και ύψιστη πολιτική προτεραιότητα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΤρίτηΗλικία #ΒουλήτωνΓερόντων

1 view0 comments