Διάγγελμα ΠτΔΝίκος Αναστασιάδης

Τα όσα ακολούθησαν τη Διάσκεψη Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας τόσο από τις ελληνοκυπριακές πολιτικές δυνάμεις όσο και από τις τουρκοκυπριακές, αποδεικνύουν ότι το Κυπριακό πρέπει να πάψει να κινείται στην προχειρότητα.

Το Κυπριακό είναι ένα πολύ πολύπλοκο ζήτημα με πολλές πτυχές και παράγοντες. Για αυτό και πρέπει να ανατεθεί σε μια ομάδα ακαδημαϊκών του διεθνούς δικαίου, ακαδημαϊκών που εξειδικεύονται στη γεωπολιτική και γεωστρατηγική της περιοχής μας αλλά και σε νυν και πρώην έμπειρους διπλωμάτες της Κύπρου και της Ελλάδας, να ετοιμάσουν συγκριτική μελέτη για όλες τις επιλογές που έχουμε. Όλες οι επιλογές να τεθούν ενώπιων του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και του λαού, με τα υπέρ και τα κατά, τους κινδύνους που ελλοχεύον σε κάθε μοντέλο λύσης του Κυπριακού για να μπορέσουμε συγκριτικά να δούμε ποιο είναι το μοντέλο που διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού αλλά και τη λειτουργικότητα και την επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μόνο τότε, λαός και πολιτική ηγεσία θα μπορέσουμε να πάρουμε σωστές αποφάσεις που πραγματικά να μας εξυπηρετούν.

Η επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στους αυτοσχεδιασμούς.

Χρειαζόμαστε μια λύση που θα δημιουργεί ένα κανονικό κράτος. Και για να είναι κανονικό και λειτουργικό και βιώσιμο ένα κράτος θα πρέπει να στηρίζεται και να εφαρμόζει αυστηρά τις αρχές του κράτους δικαίου. Σε αυτά πρέπει να εστιάσουμε πλέον την προσοχή μας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #Διάγγελμα

0 views0 comments