Σχέδιο ΕστίαΣχέδιο Εστία

Στην σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών ο Έφορος Κρατικών Ενισχύσεων προέβη σε μια σημαντική τοποθέτηση η οποία θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

Μιλώντας για το Σχέδιο Εστία ο Έφορος ανέφερε πως εκτός από το γεγονός πως δεν ζητήθηκε η μη δεσμευτική δική του γνωμάτευση πριν σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ,η δική του προσωπική θέση είναι ότι αποτελεί ένα σχέδιο επιδότησης των τραπεζών.

Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες μας πως το κράτος για ακόμη μια φορά θα επιδοτήσει τις τράπεζες χωρίς ουσιαστικά να κερδίζει κάτι από αυτή την επιδότηση ή και να πάρει μετοχές των τραπεζών ίσης αξίας.

Θα μπορούσαν να εξευρεθούν άλλοι τρόποι για να προστατευτούν οι ομάδες που θέλουμε να εντάξουμε στο Σχέδιο. Οι τράπεζες θα πρέπει να συνεισφέρουν και οι ίδιες ειδικά σε περιπτώσεις που έχουν ευθύνη είτε για δάνεια που δίνονταν χωρίς εξασφαλίσεις, είτε για έγκριση δανείων σε άτομα που δεν είχαν τα εισοδήματα να τα αποπληρώσουν αλλά και στις περιπτώσεις που με παράνομες υπερχρεώσεις ανέβαζαν το ποσό του οφειλόμενου δανείου.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣχέδιοΕστία

0 views0 comments