Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με Υπουργό ΕργασίαςΥπουργός Εργασίας

Ευχαριστούμε την Υπουργό Εργασίας για την σημερινή πολύ παραγωγική συνάντηση και για το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μας για να συζητήσουμε την Πρόταση Νόμου που καταθέσαμε στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την θεσμοθέτηση Εθνικού Κατώτατου Μισθού για όλα τα επαγγέλματα.

Χαιρόμαστε που βρήκαμε ανταπόκριση από την Υπουργό η οποία μας ενημέρωσε πως είναι προτεραιότητα και της ίδιας αλλά και του Υπουργείου της να ανοίξουμε επιτέλους αυτόν τον κύκλο συζήτησης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την θεσμοθέτηση εθνικού κατώτατου μισθού.

Θα συνεχίσουμε τον κύκλο επαφών τόσο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όσο και με τις εργοδοτικές οργανώσεις αλλά με άλλα κόμματα, οργανώσεις και φορείς, με στόχο η Πρόταση Νόμου να οδηγηθεί το συντομότερο στην Επιτροπή Εργασίας για συζήτηση αλλά και στην Ολομέλεια για ψήφιση. Κατά την συνάντηση με την Υπουργό αλλά και με άλλους φορείς ακούσαμε εύλογα και σωστά επιχειρήματα τα οποία εμπλουτίζουν και βελτιώνουν την Πρόταση μας τα οποία είμαστε έτοιμοι να τα ενσωματώσουμε.

Θεωρούμε πως οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα έχουν αναλάβει το μεγαλύτερο φορτίο από την οικονομική κρίση τόσο με την απώλεια της εργασίας τους όσο και με την μείωση των εισοδημάτων τους. Η θεσμοθέτηση του εθνικού κατώτατου μισθού θα διασφαλίσει το ελάχιστο, δηλαδή ένα αξιοπρεπές εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΥπουργόςΕργασίας #ΖέταΑιμιλιανίδου

1 view0 comments