Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με Σύνδεσμο Εργολάβων Κύπρου & Σύνδεσμο Εργολάβων Μηχανολόγων και ΗλεκτρολόΓιώργος Λιλλήκας

Στην σημερινή συνάντηση ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ενημέρωσε του εκπροσώπους των Συνδέσμων Εργολάβων Κύπρου και Εργολάβων Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων Κύπρου για την Πρόταση Νόμου που η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε στην Βουλή των Αντιπροσώπων που αφορά στο χρονικό διάστημα που πρέπει το κράτος να επιστρέφει ΦΠΑ σε όσους έχουν δικαίωμα. Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί πως δεν μπορεί το κράτος όταν πρέπει να εισπράξει φορολογίες να απαιτεί να εισπράττονται στην ώρα τους και να χρεώνει τόκους και επιβαρύνσεις σε περίπτωση καθυστερήσεων ενώ εκεί και όπου οφείλει να επιστρέψει χρήματα να καθυστερεί αδικαιολόγητα.

Η Πρόταση Νόμου του Κινήματος προνοεί πως το κράτος θα πρέπει να επιστρέφει το ποσό του ΦΠΑ που οφείλει σε διάστημα 30 ημερών αλλιώς θα προστίθεται σε αυτό τόκος ίσος με τον τόκο που απαιτεί το Κράτος σε περίπτωση καθυστέρησης είσπραξη.

Με τα μέλη του συνδέσμου συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που αφορούν στον κλάδο και σχετίζονται κυρίως με τους κανονισμούς ΦΠΑ για τον κλάδο των οικοδόμων.

Θα αναμένουμε την έναρξης της συζήτησης της πρότασης μας στην Επιτροπή Οικονομικών και θα συζητήσουμε όπως καλεστούν οι εκπρόσωποι των Συνδέσμων για να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Εργολάβοι #Μηχανολόγοι #Ηλεκτρολόγοι

2 views0 comments