ΚυπριακόΜπαρμπαρός

Το Μπαρμπαρός βρίσκεται ήδη εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ και ο Πορθητής ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Οι τουρκικοί σχεδιασμοί συνεχίζονται όπως ακριβώς τους είχε εξαγγείλει ο Ερντογάν. Η Τουρκία διαχρονικά έχει στρατηγική την οποία μάλιστα δεν διστάζει να διαλαλεί.

Το δυστύχημα για τον κυπριακό ελληνισμό είναι ότι ποτέ δεν σχεδιάστηκε μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη στρατηγική. Επικρατεί ο αυτοσχεδιασμός και οι σπασμωδικές κινήσεις. Σ αυτή την κρίσιμη καμπή επιβάλλεται να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για όλα τα σενάρια, θετικά και αρνητικά, κι ας μην χρειαστεί ποτέ να τεθεί σε εφαρμογή η όποια στρατηγική έχει σχεδιαστεί.

Η Συμμαχία Πολιτών δεν θα πάψει να ζητά όπως ανατεθεί σε ομάδα εμπειρογνώμων, σε ακαδημαϊκούς, σε νυν και πρώην έμπειρους διπλωμάτες, να ετοιμάσουν μια μελέτη, για όλες τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας και για όλα τα μοντέλα. Η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να μπορούν να αποφασίσουν με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση προσωπικές και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Μπαρμπαρός #Κυπριακό

1 view0 comments