Ανδρικό ουροδοχείο σε σχήμα γυναικείου σώματοςΤο ανδρικό ουροδοχείο σε σχήμα γυναικείου σώματος δεν προωθεί την καινοτομία αλλά το σεξισμό εις βάρος των γυναικών. Αυτή είναι η θέση της Συμμαχίας Γυναικών που συμμετείχε σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής, όπου και συζητήθηκε σήμερα το ζήτημα.

Όμως από τη σημερινή συζήτηση διαφάνηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι υπάρχει έλλειψη ευαισθησίας ως προς το θέμα της διάστασης του φύλου. Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εμπορίου παρέθεσαν μια σειρά από επιτροπές από την οποία εξετάζονται τα προς έγκριση έργα προς χρηματοδότηση. Και το εν λόγω χυδαίο αντικείμενο εγκρίθηκε από όλα τα άτομα και τις διαδικασίες χωρίς κανένας να αντιληφθεί πόσο μειώνει το γυναικείο φύλο. Αυτό είναι ενδεικτικό μιας λανθασμένης νοοτροπίας.

Επί της ουσίας το Υπ. Εμπορίου καλύφθηκε πίσω από του Νόμους και τις διαδικασίες, αγνοώντας τον σεβασμό για το γυναικείο σώμα αλλά και την κοινή ευαισθησία.

Ως Συμμαχία Γυναικών ζητούμε όπως:

  1. Δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των Πανεπιστημίων και άλλων οργανισμών, τα οποία πληρώνονται από το Κράτος για να μετέχουν στις Επιτροπές αξιολόγησης των καινοτόμων έργων.

  2. Η Κυπριακή Δημοκρατία απαιτήσει πίσω τα χρήματα που διέθεσε για το εν λόγω ουροδοχείο και αποσυρθεί από χορηγός του.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ανδρικόουροδοχείο

4 views0 comments