Κορίτσι ειδικής εκπαίδευσης στο Α Δημοτικό ΛάρνακαςΣύνδρομο Down

Δημοσίευση γροθιά στο στομάχι, μιας μάνας στο facebook, για το παιδάκι της φοιτά στο Α Δημοτικό σχολείο Λακατάμειας, αποκαλύπτει τις ελλείψεις της ειδικής εκπαίδευσης και την εφαρμογή της ενιαίας εκπαίδευσης και της ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες στην κανονική τάξη αλλά και την απουσία ευαισθησίας.

Τα κενά στην εφαρμογή της νομοθεσίας για την ειδική εκπαίδευση και η αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας, πληγώνουν καθημερινά τις ψυχές αυτών των παιδιών που παλεύουν αβοήθητα να ενταχθούν στο σχολικό περιβάλλον.

Ως Συμμαχία Πολιτών ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, από τον διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Χρίστο Χατζηαθανασίου και από την Πρώτη λειτουργό εκπαίδευσης κα. Άννα Βιολάρη να απολογηθούν στο συγκεκριμένο κοριτσάκι για τον τρόπο που χειρίζονται την ένταξη της στο σχολείο.

Ζητούμε από τους εκπαιδευτικούς, να ξεσηκωθούν και να στηρίξουν αυτή την ομάδα παιδιών. Αυτές οι πρακτικές προσβάλλουν την εκπαιδευτική κοινότητα και το έργο τους. Για αυτά τα θέματα και για όλες τις στρεβλώσεις της Παιδείας που θυματοποιούν τα παιδιά μας, πρέπει να ξεσηκώνονται οι εκπαιδευτικοί και όχι για τα συντεχνιακά.

Η Συμμαχία Πολιτών θα καταθέσει Πρόταση νόμου που θα τροποποιεί τον περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Νόμο με στόχο να αλλάξει η υφιστάμενη νομοθεσία ώστε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ειδικής Εκπαίδευσης να είναι ανεξάρτητο άτομο με αρμοδιότητα την διαπίστωση της εφαρμογής της νομοθεσίας σχετικά με τα θέματα ειδικής εκπαίδευσης. Το άτομο αυτό δεν πρέπει να είναι δημόσιος υπάλληλος ή γονιός/συγγενής ατόμου με αναπηρίες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΣύνδρομοDown

0 views0 comments