Διάνοιξη Οδοφραγμάτων, ΔΔΟ και ΜΟΕΚυπριακό

Από την σημερινή συνάντηση του ΠτΔ κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί αποφασίστηκαν μεταξύ άλλων: η διάνοιξη των οδοφραγμάτων Απλικίου, Λέυκας, Δερύνειας στις 12 Νοεμβρίου, επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση σε λύση Δ.Δ.Ο καθώς επίσης και η σκέψη για διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας.

Ως εκ τούτου, ως Συμμαχία Πολιτών μας εγείρονται κάποια σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμοί:

  1. Θα μετακινηθεί ή όχι το φυλάκιο του τουρκικού στρατού όπως προέβλεπε η συμφωνία; Αν όχι τότε είναι άλλη μια υπαναχώρηση της ελληνοκυπριακής πλευράς και άλλη μια επιβολή των όρων της Τουρκίας.

  2. Με την διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας πως αποφεύγετε η αναγνώριση των κατεχομένων ως «ξεχωριστής» οντότητας;

  3. Πως αντιλαμβάνεται ο κ. Αναστασιάδης την αποκέντρωση εξουσιών στα πλαίσια της Δ.Δ.Ο με βάση τα όσα έχουν ήδη συμφωνηθεί για την εσωτερική διοίκηση;

Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ζήτημα των οδοφραγμάτων πρέπει να επαναξιολογηθεί και πως τα όποια ΜΟΕ θα πρέπει να μην είναι ετεροβαρή και εξυπηρετούν τους σκοπούς της Τουρκίας.

Όσον αφορά την διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας η Συμμαχία Πολιτών ανησυχεί στο ενδεχόμενο η πράξη αυτή οδηγήσει σε αναβάθμιση και αναγνώριση από πλευράς μας των κατεχομένων.

Κρίνουμε εξίσου σοβαρή την δήλωση Ακιντζί περί χρονοδιαγραμμάτων στις συνομιλίες κάνοντας επίκληση στην έκθεση του Γ.Γ του ΟΗΕ.

Ο ΠτΔ θα συναινέσει υπό αυτούς τους όρους να πάμε σε νέα Διάσκεψη;

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

1 view0 comments