Συνάντηση με ΠΟΣΠΦΓΕΣΥ

Εκπρόσωπος ΠΟΣΠΦ

Είχαμε σήμερα μια πολύ σημαντική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών. Έχουμε συζητήσει τα μεγάλα θέματα μεταρρύθμισης στην Υγεία. Κυρίως συζητήσαμε το θέμα της εφαρμογής του ΓΕΣΥ, της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, τα θέματα ηλεκτρονικής υγείας.

Για το θέμα της ηλεκτρονικής υγείας θα πρέπει η Βουλή το συντομότερο για να τελειώσει η συζήτηση και οδηγηθεί το ν/σ στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Για την αυτονόμηση πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασιών όλων κυρίως των εργαζομένων στα κρατικά νοσοκομεία μαζί με τον ΟΚΥΠΥ να προχωρήσουν στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και το περιβάλλον της άμεσης εφαρμογής του ΓΕΣΥ.

Για το ΓΕΣΥ έχουμε εκφράσει την μεγάλη ανάγκη εφαρμογής του με συνεργασία όλων υπέρ της βελτίωσης της ποιότητας της υγείας των πολιτών. Θα πρέπει επίσης να δούμε και τα θέματα πως οι πάροχοι της Υγείας θα συνεργαστούν με τον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας. Για τους γιατρούς θα δούμε τα αιτήματα που εγείρουν, όσα μπορούν να βελτιώσουν τις λεπτομέρειες εισαγωγής του ΓΕΣΥ για να βελτιωθούν έτσι ώστε και οι γιατροί να είναι ικανοποιημένοι αλλά και πως εξυπηρετείτε το συμφέρον του πολίτη.

Να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και το Κίνημα για την διαχρονική στήριξη του θέματος της μεταρρύθμισης, είναι δίπλα μας συνεχώς, έχουν ξεκάθαρες θέσεις συμφωνούμε απόλυτα.

Πρόεδρος Συμμαχίας Πολιτών

Ευχαριστώ και εγώ τον φίλο Μάριο και τους εκπροσώπους του ΠΟΣΠΦ για την παραγωγική συζήτηση. Για την Συμμαχία Πολιτών η εφαρμογή και υλοποίηση του ΓΕΣΥ για την καλύτερη παροχή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών στους ασθενείς με το χαμηλότερο δυνατό κόστος αποτελεί ένα εθνικό στοίχημα.

Αυτό το εθνικό στοίχημα μπορούμε να το κερδίσουμε συνεργαζόμενοι αλλά και ταυτόχρονα εάν όλοι όσοι ενδιαφέρονται για το αγαθό της Υγείας και για την υποχρέωση του Κράτους να το παρέχει στους πολίτες του δώσουν τα χέρια, έτσι ώστε αυτοί οι λίγοι που δεν επιθυμούν την μεταρρύθμιση στην Υγεία και στην εισαγωγή του μονοασφαλιστικού ΓΕΣΥ, να αποτύχουν.

Καλούμε ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην δέσμευσή της για στελέχωση, για ανάπτυξη των υποδομών αλλά και στον εκσυγχρονισμό της τεχνολογίας των νοσηλευτηρίων έτσι ώστε έγκαιρα να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν στα πλαίσια του ΓΕΣΥ.

Θεωρούμε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Δημοσίου έχουν κάθε λόγο να συνεργαστούν με το Υπουργείο έτσι ώστε να αποτελέσουν την πρώτη μαγιά πάνω στην οποία θα χτιστεί το ΓΕΣΥ. Τα συμφέροντα όλων είναι κοινά. Θα πρέπει να ξεφύγουμε από τα μικρά ατομικά συμφέροντα και να δούμε το γενικό, το συλλογικό συμφέρον.

Μέσα από την συζήτηση κατανοήσαμε ότι θα μπορούσαν να υιοθετηθούν κάποιες απαιτήσεις των γιατρών του ΠΙΣ που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και να γίνουν αποδεκτές από τον Οργανισμό Ασφάλειας Υγείας για να προσελκύσουμε γιατρούς του ιδιωτικού τομέα.

Θα απευθυνθώ με επιστολές προς το Υπ. Υγείας και τον ΟΑΥ για να ξεφύγουμε από την αντιπαράθεση.

Για εμάς το τρένο του ΓΕΣΥ έχει ξεκινήσει και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ατομικό μικρό συμφέρον να το σταματήσει.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΓΕΣΥ #ΠΟΣΠΦ

0 views0 comments