ΚυπριακόΚυπριακό πρόβλημα

Φαίνεται ότι η Τουρκία σε πλήρη συντονισμό με τους κατοχικούς αξιωματούχους επιδιώκει μια αυξανόμενη πολιτική όξυνσης στο Κυπριακό.

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στην περιοχή μας, μετά την ανακοίνωση για άμεση αποχώρηση των ΗΠΑ από την Συρία, την απειλή για εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στις κουρδικές περιοχές της Β/Α Συρίας και τις κινήσεις επαναπροσέγγισης ΗΠΑ-Τουρκίας, οφείλουμε να τα μελετήσουμε και να τα αξιολογήσουμε με σοβαρότητα και ψυχραιμία.

Ως Συμμαχία Πολιτών είναι σθεναρή μας πεποίθηση ότι πρέπει με προγραμματισμό, σύνεση και αποφασιστικότητα να υλοποιήσουμε χωρίς παρεκκλίσεις και καθυστερήσεις το ενεργειακό μας σχεδιασμό.

Ως εκ τούτου, επαναφέρουμε ξανά την πρόταση μας σε συντονισμό με την Ελλάδα να ανατεθεί σε ομάδα εμπειρογνώμων, σε ακαδημαϊκούς, σε νυν και πρώην έμπειρους διπλωμάτες, να ετοιμάσουν μια μελέτη, για όλες τις επιλογές που έχουμε μπροστά μας.

Η μελέτη αυτή να κατατεθεί στο Εθνικό Συμβούλιο έτσι ώστε τα μέλη του να μπορούν να αποφασίσουν με βάση επιστημονικά δεδομένα και όχι με βάση προσωπικές και ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

6 views0 comments