Κατώτατος Μισθός vs Αβέρωφ ΝεοφύτουΠαναγιώτης Σαββίδης

Στην Συμμαχία Πολιτών, πιστεύουμε ότι όλοι στην Κύπρο πρέπει να απολαμβάνουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής.

Η ευημερία όλων μας, το κοινό καλό και η ανάπτυξη της Κυπριακής οικονομίας, βασίζεται πλέον στον μισθό του κάθε ενός από εμάς.

Αυτός ο μισθός πληρώνει τους φόρους, συνεισφέρει στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις συντάξεις των γονιών και των παππούδων μας, αυτός ο μισθός θα συνεισφέρει στο ΓεΣΥ, αυτός ο μισθός καθορίζει πλέον το ύψος του δανεισμού από τις τράπεζες.

Στην Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι την οικονομική ανάπτυξη φέρνουν οι πελάτες των επιχειρήσεων και όχι το αντίστροφο.

Για αυτούς τους λόγους, η Συμμαχία Πολιτών κατέθεσε πρόταση νόμου με την οποία ο κατώτατος μισθός θα ισχύει για όλα τα επαγγέλματα και να αυξηθεί από τα €924 στα €1,125 που είναι το 60% του μέσου μισθού στην Κύπρο.

Το κόστος στις επιχειρήσεις θα είναι το 10% των κερδών τους. Επιπρόσθετα, θα μειωθούν τα επιδόματα που δίνει το κράτος και θα αυξηθούν οι αγορές και αποταμιεύσεις των νοικοκυριών.

Στην Συμμαχία Πολιτών πιστεύουμε ότι τα οφέλη της Κυπριακής οικονομίας πρέπει να πηγαίνουν στις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων και όχι στις δύο χιλιάδες οικογένειες που παίρνουν στο σπίτι τους μερικά εκατομμύρια και τους οποίους υπερασπίζεται ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

#Κατώτατοςμισθός #ΑβέρωφΝεοφύτου #ΣυμμαχίαΠολιτών

14 views0 comments