Ανεργειακό επίδομα ξενοδοχοϋπαλλήλωνΓια άλλη μια χρονιά οι άνθρωποι που στηρίζουν την ξενοδοχειακή βιομηχανία, κινδυνεύουν να περάσουν τις γιορτινές ημέρες στην ανέχεια.

Είναι κατανοητό ότι σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία κλείνουν τέλος Οκτωβρίου και υπάρχει πάρα πολύ δουλειά από μέρους των Κοινωνικών Ασφαλίσεων για διεκπεραίωση των αιτήσεων Ανεργειακού Επιδόματος.

Όμως σε πολλές περιπτώσεις και ο σύζυγος και η σύζυγος βρίσκονται στο ίδιο επάγγελμα και ταυτόχρονα βρίσκονται και οι δύο άνεργοι.

Για αυτό και με επιστολή που αποστείλαμε στην Υπ. Εργασίας καλούμε για άλλη μια χρονιά την Κυβέρνηση να λύσει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξαιτίας της καθυστερημένης καταβολής του ανεργιακού επιδόματος, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών.

Ως Συμμαχία Πολιτών προτείνουμε όπως το Υπουργείο Εργασίας επανεξετάσει την όλη διαδικασία για την καταβολή ανεργειακού επιδόματος των ξενοδοχοϋπαλλήλων και να στελεχώσει με περισσότερο προσωπικό το τμήμα αυτό, σ αυτή τη χρονική περίοδο, για γρηγορότερη διεκπεραίωση των αιτήσεων με στόχο να πληρωθούν οι άνεργοι το συντομότερο δυνατόν.

Τέλος, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η στήριξη της Πρότασης Νόμου της Συμμαχίας Πολιτών για καθορισμό Εθνικού Κατώτατου Μισθού θα επιλύσει πολλά από τα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Με την Πρόταση μας οι εργοδότες χάνουν το κίνητρο για εργοδότηση κοινοτικών με πενιχρούς μισθούς, δεδομένου ότι ο κατώτατος μισθός θα ισχύει και για τους Κύπριους και για τους κοινοτικούς.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ανεργία #Ανεργειακόεπίδομα #Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης