Κρατικός Προϋπολογισμός 2019Ανδρέας Αποστόλου

Για άλλη μια χρονιά ο προϋπολογισμός που παρουσιάζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη διέπεται από μπαλωματικές λύσεις που δεν επιλύουν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας και δεν προσθέτει στην καταρρακωμένη ποιότητα ζωής των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας μας.

Για την Συμμαχία Πολιτών βασικές πολιτικές προτεραιότητες για το 2019 είναι:

  1. Άμεση εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως έχει συμφωνηθεί με τις νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν αποφασιστεί. Το ΓΕΣΥ αποτελεί εθνικό στοίχημα και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Κυβέρνηση και θα μας βρίσκουν μπροστά τους όποιοι με τεχνάσματα υποσκάπτουν την υλοποίηση του.

  2. Δημόσια Δωρεάν και Ποιοτική Παιδεία με εκ βάθρων μεταρρυθμίσεις. Θέση μας είναι πως μόνο ένα αυτονομημένο σχολείο, οικονομικά, εκπαιδευτικά και διοικητικά μπορεί να παρέχει υψηλής ποιότητας δημόσια παιδεία στα παιδιά μας. Ταυτόχρονα η Εκπαίδευση μας πρέπει να δίδεται απρόσκοπτα και ποιοτικά στα παιδιά της Ειδικής εκπαίδευσης.

  3. Στεγαστική πολιτική: Το φαινόμενο των αστέγων που για πρώτη φορά παρατηρείται στην Κύπρο αλλά και το γεγονός πως κυρίως νεαρά ζευγάρια δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην στέγαση αποτελεί μείζον Εθνικό θέμα. Για αυτό προτείνουμε εθνική στεγαστική πολιτική η οποία εδράζεται σε τρεις άξονες: α)Νομοθετική κατοχύρωση Εθνικού Κατώτατου Μισθού. Β) Επίδομα πρώτης κατοικίας στην ύπαιθρο. γ) Επαναλειτουργία του ΚΟΑΓ.

  4. Διασφάλιση αξιοπρεπούς εισοδήματος και αξιοπρεπούς σύνταξης για όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους αποτελούν για εμάς βασικό άξονα της πολιτικής μας φιλοσοφίας. Έχουμε καταθέσει πρόταση νόμου για την νομοθετική ρύθμιση Εθνικού κατώτατου μισθού στα 1100 Ευρώ, όσο είναι ο κατώτατος μισθός στον δημόσιο τομέα. Επίσης θεωρούμε πως θα πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως η δομή και η φιλοσοφία του Ταμείου Συντάξεων με βασικούς άξονες :

Α) Ίση μεταχείριση όλων των συνταξιούχων βάση των εισφορών τους ανεξαρτήτως αν ήταν δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι ή αυτοεργοδοτούμενοι.

Β) Ο επανασχεδιασμός του Ταμείου θα πρέπει να διασφαλίζει τον καθορισμό εθνικής κατώτατης σύνταξης η οποία δεν πρέπει να είναι κάτω από το όριο της φτώχιας.

Για αυτό και η Συμμαχία Πολιτών θα καταψηφίσει στο σύνολο του τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2019 που κατάθεσε η Κυβέρνηση και θα υπερψηφίσει μόνο τους Προϋπολογισμούς των Υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Υγείας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΚρατικόςΠροϋπολογισμός

3 views0 comments