Συνάντηση με Σύνδεσμο πρώην υπαλλήλων Λαϊκής ΤράπεζαςΣύνεσμος πρώην υπαλλήλων Λαϊκής Τράπεζας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είχαμε σήμερα συνάντηση με τη Συμμαχία Πολιτών ως Σύνδεσμος πρώην υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας για θέματα που αφορούν τα ταμεία προνοίας μας. Ανταλλάξαμε χρήσιμες και εποικοδομητικές απόψεις και παραδώσαμε μια επιστολή με τα διάφορα αιτήματα της παρούσας κατάστασης όπως είναι το 22,5% του ταμείου προνοίας, το οποίο έχει βάλει ως πλαφόν η Κυβέρνηση σε ορισμένους συναδέλφους, τη θεσμοθέτηση του 22,5% καθώς επίσης και τη συνταξιοδότηση στα 63 έτη χωρίς το πρόστιμο του 12%.Ευχαριστούμε τον κ. Λιλλήκα για την κατανόηση που έδειξε στα αιτήματα μας, τα οποία θα εξετάσει και θα μας απαντήσει και γραπτώς για τις θέσεις της Συμμαχίας Πολιτών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Είναι γεγονός ότι οι υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας αλλά και άλλων τραπεζών που υπέστησαν κούρεμα του ταμείου προνοίας ανήκουν σε μια από τις πολλές αδικημένες ομάδες του πληθυσμού μας. Υπήρχε δέσμευση και της Βουλής και της Κυβέρνησης ότι θα επιστρεφόταν τουλάχιστον το 22,5% του Ταμείου Προνοίας. Ξεκίνησε να υλοποιείται αυτή η δέσμευση και εκείνο που ανησυχεί τους υπαλλήλους είναι ότι θα πρέπει να ληφθεί μια απόφαση η οποία θα είναι θεσμοθετημένη και να μην μπορεί να αναιρεθεί από μια επόμενη κυβέρνηση γιατί η αποκατάσταση του 22,5% θα γίνει σταδιακά, ετήσια με βάση τους κρατικούς προϋπολογισμούς και έτσι το κράτος δεν θα επωμιστεί ένα μεγάλο ποσό σε ετήσια βάση. Άρα υπάρχει τρόπος, με μια δεσμευτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Είναι γεγονός ότι οι πλείστοι αυτών των ανθρώπων, έχουν βρεθεί στην ανεργία πολύ πιο νωρίς από την ηλικία των 60 ετών. Και είναι μια ηλικία που δεν είναι εύκολο να εργοδοτηθούν. Άρα, πράγματι, θα είναι άδικο να τους αποκοπεί επιπλέον, αφού έχουν χάσει και ένα σημαντικό μέρος από το ταμείο προνοίας τους, που ήταν η σύνταξη τους, να τους αποκοπεί και ένα επιπλέον ποσό από τη σύνταξη. Θα τα δούμε τα αιτήματα, θα προσπαθήσουμε να συνομιλήσουμε και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και με την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πειστεί η κυβέρνηση ν α ανταποκριθεί θετικά. Είναι δυστυχώς αποφάσεις που πρέπει να πάρει η ίδια η κυβέρνηση και δεν μπορεί να θεσμοθετήσει το κοινοβούλιο γιατί αυξάνουν το δημοσιονομικό κόστος.

Αυτό θα είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι η κυβέρνηση εννοεί αυτά που λέει. Διότι όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Υπουργός Οικονομικών δηλώνουν ότι ο λαός μας έκανε θυσίες για να βγούμε από αυτή την κρίση, τώρα που όπως λένε έχουμε βγει από την κρίση, θα πρέπει να ανταποδώσει σε αυτούς που έκαναν τις θυσίες, αυτά που δικαιούνται. Διαφορετικά θα είναι διακηρύξεις άνευ αντικρίσματος.

Ταυτόχρονα, είναι όντως άδικη η οροφή που έχει βάλει η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους που θα δικαιούνται να έχουν όφελος από την επιστροφή του 22,5% του ταμείου προνοίας. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ισότιμα. Είτε ήταν υψηλόμισθοι ή όχι, από τη στιγμή που δεν έχει κάποιος διαπράξει κάποιο ποινικό αδίκημα δικαιούται ίση μεταχείριση. Συνέβαλε και ο ίδιος στα ταμείο προνοίας. Θεωρούμε ότι είναι άδικο από πλευράς κυβέρνησης να βάζει οροφή για το ποιοι θα δικαιούνται ή δεν θα δικαιούνται να πάρουν πίσω μέρος από το ταμείο προνοίας τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΛαΙκήΤράπεζα

8 views0 comments