Πρόταση Συμμαχίας Πολιτών για κατώτατο μισθόΚατώτατος μισθός

Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει τη δήλωση της Υπουργού Εργασίας για την αναγκαιότητα καθορισμού εθνικού κατώτατου μισθού. Αυτή είναι και η προσπάθεια που καταβάλουμε ως Κίνημα εδώ και πολύ καιρό τόσο στα πλαίσια του κύκλου επαφών με τις συντεχνίες που εγκαινιάστηκε το 2017 τόσο και κατά τη συνάντηση που είχαμε με την Υπουργό Εργασίας. Η Πρόταση για τον κατώτατο μισθό δόθηκε και στον Πρόεδρο Αναστασιάδη όταν μας ζητήθηκε να του δοθούν οι σημαντικότερες προεκλογικές Προτάσεις του κ. Γιώργου Λιλλήκα.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με την κατάθεση της Πρότασης Νόμου την προηγούμενη εβδομάδα έτσι ώστε η Βουλή να ορίζει το κατώτατο όριο μισθού για οποιανδήποτε εργασία και ότι η Βουλή να ορίζει ως κατώτατο εθνικό μισθό για όλες τις εργασίες τα €1125.

Ως Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι με βάση τη μείωση του ποσοστού ανεργίας αλλά και την αύξηση των καταθέσεων των κυπριακών εταιρειών στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, ήρθε η κατάλληλη στιγμή η Πρόταση μας να συζητηθεί. Ταυτόχρονα η αύξηση του κατώτατου μισθού θα δώσει ώθηση στην οικονομία επειδή καταναλωτές θα έχουν περισσότερα εισοδήματα με τα οποία θα κάνουν περισσότερες αγορές, οι οποίες θα δημιουργήσουν περισσότερες θέσεις εργασίας. Για αυτό και θα προσπαθήσουμε όπως οδηγηθεί σύντομα στην Επιτροπή Εργασίας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κατώτατοςμισθός

2 views0 comments