Οριζόντια ψηφοφορίαΟριζόντια ψηφοφορία

Η οριζόντια ψηφοφορία είναι λαϊκή απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των ψηφοφόρων. Τα κοινοβουλευτικά κόμματα τα οποία τάσσονται κατά αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών απλά φοβούνται και αντιμάχονται τη διεύρυνση της δημοκρατίας.

Υπενθυμίζουμε ότι η Συμμαχία Πολιτών δεν θυμήθηκε τώρα την οριζόντια ψηφοφορία. Από την ημέρα ίδρυσης της τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της οριζόντιας ψηφοφορίας για αυτό και από τον Νοέμβριο του 2013, απέστειλε συγκεκριμένη Πρόταση προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις για εφαρμογή της οριζόντιας ψηφοφορίας.

Στη Συμμαχία Πολιτών θεωρούμε ότι οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν διευρυμένες επιλογές τόσο στις δημοτικές, ευρωπαϊκές όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Ταυτόχρονα, είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη που δεν θέλει να ανήκει σε κόμμα, να έχει η δυνατότητα να κατέλθει με αξιώσεις εκλογής ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Αυτό που χρειάζεται η κοινωνία είναι περισσότερη και όχι λιγότερη δημοκρατία. Ως Συμμαχία Πολιτών αγωνιζόμαστε για διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του πολίτη.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Οριζόντιαψηφοφορία #Εκλογές

3 views0 comments