Συνάντηση με την Ομάδα των Φιλελευθέρων του Η.Β.Φιλελεύθεροι Η.Β.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιώργος Λιλλήκας υποδέχτηκε σήμερα στην Βουλή την Ομάδα των Φιλελευθέρων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην συνάντηση τονίστηκε από τον κ. Λιλλήκα η σημασία του να πιεστεί η Τουρκία να υποχωρήσει από την αδιάλλακτη θέση της ότι δεν πρόκειται να δεχτεί την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού και την απαλλαγή της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις αναχρονιστικές εγγυήσεις. Η Ελλάδα επισήμανε ο κ. Λιλλήκας έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τα δικά της εγγυητικά δικαιώματα και ζήτησε από τα μέλη του κόμματος των Φιλελευθέρων να πιέσουν και την δική τους κυβέρνηση να κάνει παρόμοια δημόσια τοποθέτηση. Αυτό θα είναι σημαντικό γιατί η Τουρκία θα παραμείνει μόνη της να υποστηρίζει τις αναχρονιστικές εγγυήσεις και θα πιεστεί. Ξεκαθάρισε πως θα πρέπει η λύση του Κυπριακού να μην διαγράφει την ιστορία γιατί μόνο έτσι θα οδηγηθούμε σε μια λύση η οποία θα είναι δίκαιη και θα έχει στέρεες βάσεις για να είναι βιώσιμη σε βάθος χρόνου.

Επιπλέον ο κ. Λιλλήκας έκανε αναφορά στην ομάδα φιλίας που δημιούργησε το Κοινοβούλιο του Η.Β. με την ψευδοβουλή της παράνομης οντότητας στα κατεχόμενα. Τόνισε πως δεν υπάρχει άλλο Κοινοβουλίου που προχώρησε με αυτή την κίνηση και πως δεν βοηθά αυτό στις προσπάθειες για λύση και επανένωση της Κύπρου αλλά ενισχύει τις τουρκικές θέσεις πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο οντότητες. Ζήτησε από την ομάδα των Φιλελευθέρων να πιέσουν έτσι ώστε να μην δίνεται η οποία υπόσταση στην παράνομη οντότητα του ψευδοκράτους.

Ο κ. Λιλλήκας τόνισε επίσης την σημασία να διατηρηθούν και να ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και μετά την έξοδο του Η.Β. από την Ε.Ε. και αποδέχτηκε την πρόσκληση της ομάδας των Φιλελευθέρων για επίσημη επίσκεψη στο Η.Β.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Φιλελεύθεροι

0 views0 comments