ΚυπριακόΚυπριακό

Για δεκαετίες το πρόβλημα του Κυπριακού έχει λανθασμένο στόχο. Η επικρατούσα θέση ως προς το ποιος είναι ο στόχος μας, είναι ότι στόχος μας είναι η λύση! Στόχος είναι η λύση «με βάση το μοντέλο της ΔΔΟ με σφικτή και προσφάτως με χαλαρή ομοσπονδία». Μια παντελώς λανθασμένη αλλά και επικίνδυνη θέση που μας έχει εγκλωβίσει σε μια άγονη κι αδιέξοδη πορεία που μόνο την Τουρκία εξυπηρετεί. Αν στόχος είναι η λύση τότε πολύ εύκολα μπορούμε να τον πετύχουμε. Αρκεί να ικανοποιήσουμε τις τουρκικές απαιτήσεις.

Στόχος πρέπει να είναι η απελευθέρωση, η ανατροπή της κατοχής και των δεδομένων που δημιούργησε η εισβολή. Στόχος είναι η αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας κι ανεξαρτησίας της χώρας μας. Η λύση μέσα από το διάλογο είναι το εργαλείο, το μέσο για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους.

Αν θεωρηθεί ότι οι πιο πάνω στόχοι είναι ανέφικτοι ας αναθεωρήσουμε τους στόχους μας ιεραρχώντας τους. Ας πούμε ότι στόχος είναι η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και η διάσωση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό τον διάλογο, η πολιτική ηγεσία δεν τον έκανε ποτέ. Για δεκαετίες ακολουθούμε μια μονοδιάστατη άγονη κι αναποτελεσματική πολιτική με λάθος στόχευση και λάθος αντίληψη για την Τουρκία και τους στόχους που επιδιώκει να πετύχει μέσα από τη λύση.

Είναι καιρός πλέον Κύπρος και Ελλάδα, σε μια Πανεθνική Διάσκεψη να επαναξιολογήσουμε 50 χρόνια Κυπριακού, ρεαλιστικά, να εκτιμήσουμε τί επιδιώκει η Τουρκία και τί στόχους έχει θέσει πλέον για το Κυπριακό και από κοινού συλλογικά να μελετήσουμε και ποιες είναι οι δικές μας εναλλακτικές επιλογές, ποια είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν η Κύπρος και η Ελλάδα και ποιους στόχους θα επιδιώξουμε να πετύχουμε και με ποια στρατηγική.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

0 views0 comments