Κυπριακό - Δηλώσεις ΠτΔΚυπριακό

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να συνεχιστεί άλλο το αλαλούμ δηλώσεων για το Κυπριακό. Την ώρα που επικρέμαται ως δαμόκλειος σπάθη ο κίνδυνος για απόσυρση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι αδιανόητο δημόσια ή και σε επαφές της πολιτικής ηγεσίας με ξένους διπλωμάτες ή εκπροσώπους κυβερνήσεων να τίθεται υπό αμφισβήτηση η πολιτική βούληση της πλευράς μας για λύση. Αυτή η προσέγγιση δίνει άλλοθι στην Τουρκία και βοηθά όσους θέλουν να επιρρίψουν ευθύνες στην ελληνοκυπριακή πλευρά για το αδιέξοδο.

Το Κυπριακό πρέπει να είναι πέραν των προσωπικών φιλοδοξιών ή κομματικών συμφερόντων. Το Κυπριακό είναι συνυφασμένο με την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στην Κύπρο.

Αυτοί που σήμερα μιλούν για "επερχόμενο τσουνάμι" ή πιέζουν για να πάμε σε μια νέα Διάσκεψη είναι οι ίδιοι που με το ίδιο πάθος πίεζαν για αποδοχή της πρότασης Ερντογάν για σύγκληση Διάσκεψης πριν το τέλος του 2016. Είναι οι ίδιοι που πίστευαν ότι ο Ερντογάν θα ήταν διαλλακτικός και έτοιμος για συμβιβασμούς προκειμένου να υπάρξει συμφωνία. Είναι οι ίδιοι που μετά την κατάρρευση της Διάσκεψης της Γενεύης πίεζαν για να γίνει η Διάσκεψη στο Κρανς Μοντάνα χωρίς να προβληματίζονται για το κόστος ενός δεύτερου αδιεξόδου.

Όταν προειδοποιούσαμε για τους κινδύνους από μια Διάσκεψη χωρίς προετοιμασία και χωρίς διερεύνηση των τουρκικών προθέσεων, μας κατηγορούσαν ότι δεν θέλουμε λύση και ότι δεν βλέπουμε τον κίνδυνο της διχοτόμησης.

Είναι η δική τους λανθασμένη πολιτική και που στηριζόταν σε αυταπάτες που επέτρεψε στην Τουρκία να προωθήσει νέο πλαίσιο και αλλαγή διαδικασίας για λύση του κυπριακού. Αντί να κινδυνολογούν εκβιάζοντας για ένα ακόμα λανθασμένο βήμα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Δεν έχουμε πλέον την πολυτέλεια για επανάληψη των ίδιων λαθών. Η πολιτική των ψευδαισθήσεων και των αυτοσχεδιασμών που ακολουθείται εδώ και αρκετά χρόνια, κυρίως λόγω των αντιλήψεων των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και των κυβερνήσεων τους έχει χρεοκοπήσει. Μας έχει φέρει σε τραγικά αδιέξοδα από τα οποία μπορούμε δεν μπορούμε να βγούμε με τις συνταγές της αποτυχίας.

Επιβάλλεται ρεαλιστική ανάλυση όλων των παραμέτρων του κυπριακού, του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος, των τουρκικών στόχων και σχεδιασμό για να χαράξουμε μια νέα πορεία.

Για αυτό επιβάλλεται να συγκληθεί πανεθνική Διάσκεψη.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΔηλώσειςΠτΔ #Κυπριακό

0 views0 comments