Επιληπτικό επεισόδιο παιδιού με ειδικές ανάγκες



Η ολιγωρία του υπουργείου Παιδείας να στελεχώσει τα σχολεία με συνοδούς Ειδικής Εκπαίδευσης, έχει τραγικά αποτελέσματα.

Η υγεία ενός παιδιού σήμερα κινδυνεύει εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε συνοδό, παρότι, σύμφωνα με τη μητέρα του, εδώ και τρεις βδομάδες αιτείται αποκλειστικό συνοδό για το παιδί της γιατί το έχει ανάγκη.

Παρότι, μόλις την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν νέες θέσεις συνοδών εντούτοις αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά ότι τα γεγονότα τρέχουν πιο γρήγορα από το Υπουργείο Παιδείας και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πληρώνουν την ανικανότητα του Υπουργείου.

Δυστυχώς τα προβλήματα στην Ειδική Εκπαίδευση είναι επαναλαμβανόμενα χωρίς ποτέ κάποιος αρμόδιος να τιμωρηθεί για την αδιαφορία που επιδεικνύει.

Για να συμβαίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα και να παρατηρείται τόση ανεπάρκεια αλλά και ελλείψεις στην Ειδική Εκπαίδευση σημαίνει πως κάποιοι εκ των λειτουργών του Υπουργείου Παιδείας έχουν εκτελέσει πλημμελώς τα καθήκοντα τους.

Ως Συμμαχία Πολιτών απαιτούμε τη διεξαγωγή έρευνας για απόδοση ευθυνών στους λειτουργούς που δεν φρόντισαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να στελεχώσουν επαρκώς τα σχολεία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Επιληψία #Ειδικέςανάγκες

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης