Μέτρα ασφαλείας στα σχολείαΧαιρετίζουμε τη λήψη μέτρων ασφαλείας στα δημόσια νηπιαγωγεία και δημοτικά. Επιτέλους, μετά από μια σειρά τραγικών και δυσάρεστων γεγονότων, ξεκινά η συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια Παιδεία. Ασφαλώς, ανάλογα μέτρα πρέπει να ληφθούν και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, όπου εκεί ελλοχεύουν άλλοι κίνδυνοι.

Τώρα, τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να εστιάσουν στη μεγάλη εικόνα που είναι η ποιοτική αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας Παιδείας και η διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων όλων των παιδιών μας στην πρόσβαση σε Δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση.

Η Συμμαχία Πολιτών βρίσκεται στο πλευρό όλων όσων είναι έτοιμοι για ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσειςπου θα μας επιτρέψουν να περάσουμε από το γνωσιοκεντρικό σύστημα σε ένα σύστημα καλλιέργειας κριτικής σκέψης και δεξιοτήτων των μαθητών έτσι ώστε και η αξιολόγηση τους να γίνεται με ένα πιο σύγχρονο τρόπο αλλά και για να καταργηθεί η παραπαιδεία.

Θέση μας είναι ότι μόνο με την αυτονόμηση των σχολικών μονάδων θα βελτιώσουμε το επίπεδο της Παιδείας μας. Αυτός θα είναι πραγματικός εξορθολογισμός και για αυτό το θέμα είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με κατεστημένα και αντιλήψεις που θέλουν να κρατήσουν το δημόσιο σχολείο στον γύψο.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ασφάλειαστασχολεία

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης