Χάσμα πλουσίων και φτωχώνΧάσμα πλουσίων και φτωχών

Άλλη μια «οικονομική επιτυχία» της Κυβέρνησης Αναστασιάδη καταγράφει η στατιστική υπηρεσία. Η ανισότητα μεταξύ των χαμηλών και υψηλών εισοδηματικά στρωμάτων του τόπου παραμένει στα ύψη, με τους πλουσιότερους να λαμβάνουν σχεδόν πενταπλάσια εισοδήματα σε σχέση με τους φτωχότερους!

Εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια οι μισθοί των εργαζομένων, κυρίως του ιδιωτικού τομέα, έχουν κουτσουρευτεί ενώ οι τιμές των προϊόντων ακόμη και των βασικών όπως είναι ο ηλεκτρισμός, τα ενοίκια και τα καύσιμα, έχουν ανέβει στα ύψη. Την ίδια στιγμή όσοι καταφέρνουν να «ξεφύγουν» από την ανεργία, αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς.

Το τραγικότερο όμως είναι ότι η ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στην Κύπρο, ισοδυναμεί με ανισότητα ευκαιριών. Σε μια Πολιτεία όπου η παρεχόμενη δημόσια Υγεία και Παιδεία έχει καταστραφεί, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών αντικατοπτρίζεται στην ποιότητα υγείας και εκπαίδευσης που μπορούν να λαμβάνουν.

Δυστυχώς η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Αναστασιάδη οδήγησε σε αύξηση των ανισοτήτων, σε αύξηση της εισοδηματικής ανισότητας και οδηγεί μεγάλη μερίδα του λαού μας στον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Δυστυχώς κάποιοι ζουν σε μια δική τους ευημερούσα πραγματικότητα, αγνοώντας επιδεικτικά ότι η πολιτική της ευημερίας των αριθμών, έχει καταστήσει την Κύπρο, χώρα της δυστυχίας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Χάσμαπλουσίωνκαιφτωχών

3 views0 comments