ΚυπριακόΚυπριακό

Το προκλητικό παραλήρημα του Ερντογάν εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας συνεχίστηκε χθες στην τουρκική Εθνοσυνέλευση. Καθημερινά πλέον ο τούρκος Πρόεδρος διαμηνύει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι στρατηγικός στόχος της Τουρκίας είναι να ελέγξει την Ανατολική Μεσόγειο και να καταστεί η ίδια ενεργειακός κόμβος για την Ευρώπη.

Για αυτό και κανείς δεν έχει πια το δικαίωμα να αυτοσχεδιάζει και να τρέφει αυταπάτες ως προς τις προθέσεις και τους σχεδιασμούς του Ερντογάν. Ενόψει των διάφορων διεργασιών για επανέναρξη των συνομιλιών και μάλιστα με καινούργιες φόρμουλες, επιβάλλεται να υπάρξει ολοκληρωμένη στρατηγική αλλά και παρασκηνιακές ή διπλωματικές διαβουλεύσεις για διερεύνηση των προοπτικών επιτυχίας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια ενός νέου διαδοχικού αδιεξόδου σε μια Τρίτη Διάσκεψη.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται ο απολυτός συντονισμός με την Ελληνική Κυβέρνηση, ώστε να μελετηθούν οι επιλογές που έχουμε και να καθοριστούν εθνικοί στρατηγικοί στόχοι και στρατηγική υλοποίησης τους. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συγκληθεί Πανεθνική Διάσκεψη για αξιολόγηση της πορείας του Κυπριακού και των Τουρκικών στόχων.

Αναμένουμε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο για ενημέρωση αλλά και για συλλογικό προβληματισμό αναφορικά με τα επόμενα βήματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

1 view0 comments