ΠαιδείαΠαιδεία

Χαιρετίζουμε τη συμφωνία που επιτέλους επήλθε για να ξεκινήσει ο διάλογος για εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία.

Δυστυχώς έπρεπε να συμβούν τραγικά και πρωτόγνωρα γεγονότα για να αντιληφθούν οι εμπλεκόμενοι ότι πλέον δεν κινδυνεύει μόνο το Δημόσιο Σχολείο αλλά και τα ίδια τα παιδιά μας.

Τώρα, όλοι , Κυβέρνηση, συντεχνίες, εκπαιδευτικοί και κόμματα, βρίσκονται προ των ευθυνών τους. Ας αδράξουμε αυτή τη μοναδική ευκαιρία και με σοβαρότητα αλλά και με συναίσθηση του χρέους που έχουμε απέναντι στους μαθητές και στη νέα γενιά, να σχεδιάσουμε ένα ασφαλές δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει σύγχρονη και ανθρωποκεντρική παιδεία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Συμμαχία Πολιτών επαναφέρει την πρόταση της με την οποία καλεί τονΠρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Συμβούλιο Αρχηγών για την Παιδεία στην παρουσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των οργανώσεων στον χώρο της Παιδείας, του Υπουργού Παιδείας και των Προέδρων των κομμάτων.

Η ομόφωνη συμφωνία για το ΓΕΣΥ η οποία πάρθηκε σε επίπεδο Συμβουλίου Αρχηγών αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα στο πως μπορούν στην πράξη να ξεκινήσουν να εφαρμόζονται πολιτικές που συζητούνται για δεκαετίες.

Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι η διοικητική και εκπαιδευτική αυτονόμηση των δημοσίων σχολείων για να αφεθούν οι εκπαιδευτικοί να κάνουν την δουλειά τους σε πλαίσια καλύτερης αξιολόγησης του έργου τους και των αποτελεσμάτων τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παιδεία #ΔημόσιοΣχολείο

0 views0 comments