Γενικό Νοσοκομείο ΛεμεσούΓενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

Το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού εκπέμπει SOS. Η κατάσταση είναι πλέον περισσότερο από τραγική με θύματα για άλλη μια φορά τους πολίτες που μάταια ψάχνουν ανθρώπινες συνθήκες περίθαλψης.

Οι κτηριακές εγκαταστάσεις, σύμφωνα με μελέτη, πρέπει να επεκταθούν και οι κλίνες για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, από 350 πρέπει να αυξηθούν σε 750. Ταυτόχρονα σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, εδώ και δέκα ημέρες ο ένας από τους δυο ανελκυστήρες βρίσκεται εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα νεκροί και επισκέπτες να στοιβάζονται στον ίδιο ανελκυστήρα.

Και μπροστά σε αυτές τις ανεπίτρεπτες και τριτοκοσμικές συνθήκες Υπουργείο Υγείας και Τμήμα Δημοσίων Έργων τσακώνονται για το ποιος φέρει την ευθύνη. Είναι προφανές ότι υπάρχει έλλειψη συντονισμού μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Υπουργείου Συγκοινωνιών.

Τα Υπουργεία τσακώνονται και θυματοποιείται ο πολίτης!

Ως Συμμαχία Πολιτών καλούμε άμεσα τα Υπουργεία να συντονιστούνε επιτέλους μεταξύ τους. Αν οι λειτουργοί των εν λόγω Υπουργείων δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους τότε, οφείλουν οι αρμόδιοι Υπουργοί να λάβουν δράση για να επιλύσουν τα προβλήματα και ταυτόχρονα να εξετάσουν ποιοι είναι οι λειτουργοί των Υπουργείων τους οι οποίοι έχουν εκτελέσει πλημμελώς τα καθήκοντα τους και να τους επαναξιολογήσουν.

Ελπίζουμε ότι από τούδε και στο εξής θα επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του ΓΕΣΥ αρχής γενομένης με την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων που θα προσδώσει μεγαλύτερη ευελιξία στην Πολιτεία για να ενισχύσει το κρατικά νοσηλευτήρια τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνολογία.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Υγεία #ΓενικόΝοσοκομείοΛεμεσού

2 views0 comments