Νέες θέσεις συνοδών ειδικής εκπαίδευσηςΕιδική εκπαίδευση

Η Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού το οποίο ενέκρινε 54 νέες θέσεις σχολικών βοηθών συνοδών Ειδικής Εκπαίδευσης. Η Πολιτεία έχει χρέος να διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους τους μαθητές.

Σε αυτό το στόχο αποσκοπούσε και η επιστολή του Προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών προς τον Υπουργό Παιδείας, την προηγούμενη Πέμπτη, με την οποία τονιζόταν ότι τα προβλήματα στην Ειδική Εκπαίδευση είναι επαναλαμβανόμενα χωρίς ποτέ κάποιος αρμόδιος να τιμωρηθεί για την αδιαφορία που επιδεικνύει, με αποτέλεσμα να ανοίγουν τα σχολεία και να τρέχουμε να βρούμε λύσεις.

Στην επιστολή ενημέρωνε τον Υπ. Παιδείας ότι αν δεν υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις, τότε πρόθεση της Συμμαχίας Πολιτών είναι να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό για το Υπουργείο Παιδείας ο οποίος θα έρθει ενώπιον της Βουλής για το έτος 2019.

Ευελπιστούμε ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην επίλυση και των υπόλοιπων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ειδική Εκπαίδευση αλλά και να αποδοθούν ευθύνες στους λειτουργούς του Υπ. Παιδείας που δεν φρόντισαν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς να στελεχώσουν επαρκώς τα σχολεία ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΕιδικήΕκπαίδευση #Συνοδοί

1 view0 comments