Συνάντηση με ΠΟΦΕΝΠΟΦΕΝ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΦΕΝ

Η Παγκύπρια ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων είχε σήμερα ένα εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών όσον αφορά στις ψηλές τιμές των ενοικίων. Ως Ομοσπονδία θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα σε όλους τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε να εξευρεθεί σύντομα μια λύση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης να αναπτύξει φοιτητικές εστίες και στη Λεμεσό και στη Λευκωσία με χαμηλές τιμές

Θέλω να ευχαριστήσω την αντιπροσωπία της ΠΟΦΕΝ για την ενημέρωση και την πολύ παραγωγική συζήτηση. Όντως τα ενοίκια των φοιτητικών εστιών ή δωματίων είναι τόσο ψηλά που αρκετοί φοιτητές αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους και κάποιοι ακόμη να μετακινηθούν και να προτιμήσουν τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Θεωρούμε ότι τα πολύ ψηλά ενοίκια στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από εκμετάλλευση της ανάγκης που έχουν οι φοιτητές μας να στεγαστούν, δεδομένου ότι ουσιαστικά δεν υπάρχουν κρατικές φοιτητικές εστίες, όπως υπάρχουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε ενημερώσει την αντιπροσωπία της ΠΟΦΕΝ ότι σήμερα κιόλας θα εγγράψουμε το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Θέση μας είναι ότι ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Γης είναι ένας κρατικός Οργανισμός ο οποίος οφείλει να αναπτύξει φοιτητικές εστίες και στη Λεμεσό και στη Λευκωσία με χαμηλές τιμές, έτσι ώστε πραγματικά να ανασάνουν οι οικογένειες των φοιτητών, να σταματήσει το φαινόμενο τερματισμού των σπουδών φτωχών οικογενειών αλλά ταυτόχρονα να νιώσουν οι επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν επενδύσει στις φοιτητικές εστίες έναν ανταγωνισμό ώστε να υποχρεωθούν να ρίξουν τις τιμές των ενοικίων σε λογικά και προσιτά επίπεδα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΠΟΦΕΝ #Ενοίκια #Φοιτικέςεστίες

1 view0 comments