Πρόταση για μείωση φοιτητικών ενοικίωνΓιώργος Λιλλήκας

Προς: κ. Αβέρωφ Νεοφύτου

Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αυτεπάγγελτο Θέμα: Αύξηση των φοιτητικών ενοικίων

Με την έναρξη της νέας φοιτητικής χρονιάς έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις τιμές των φοιτητικών εστιών ειδικότερα στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού. Δεδομένου ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει στην ρύθμιση της ελεύθερης αγοράς θεωρώ πως θα πρέπει άμεσα να συζητηθεί μια μακροπρόθεσμη στρατηγική η οποία θα δίνει λύσεις στο πρόβλημα στηρίζοντας του φοιτητές στην βάση οικονομικών κριτηρίων.

Ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης θα πρέπει να αναλάβει την χρηματοδότηση έργων για άμεσο κτίσιμο φοιτητικών εστιών οι οποίες θα παραχωρούνται με οικονομικά κριτήρια σε χαμηλές τιμές.

Θα πρέπει πρώτα να παραδεχτούμε πως είναι απαράδεκτο φοιτητές να τερματίζουν τις σπουδές τους ή να μην έχουν καν την δυνατότητα να τις ξεκινήσουν γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα πλέον ποσά που απαιτούνται για ενοικίαση φοιτητών εστιών.

Θα σας παρακαλούσα όπως η συζήτηση γίνει με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ και όπως σε αυτή κληθούν να παραστούν, το Υπουργείο Οικονομικών, ο Οργανισμός Χρηματοδότησης Στέγης, η ΠΟΦΕΝ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι φορείς.

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και να στηρίξουμε και άλλες εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες θα λύνουν το πρόβλημα. Το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να καταλήξουμε το συντομότερο σε συγκεκριμένη και άμεσα υλοποιήσιμη πρόταση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ενοίκια #Φοιτητές

4 views0 comments