Τουρκικές απειλέςΕντείνει τις απειλές της η Τουρκία ενόψει των ενεργειακών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όσο οι εξελίξεις την προσπερνούν, δυστυχώς η Τουρκία θα βρίσκεται σε ακόμη πιο επιθετική διάταξη εναντίον της Κύπρου.

Ταυτόχρονα ανάμεσα στις μεγάλες γεωπολιτικές ανακατατάξεις και αλλαγές στο ισοζύγιο της περιοχής μας, βιώνουμε μια όχι συνηθισμένη σύγκρουση Τουρκίας- ΗΠΑ.

Είναι για αυτούς τους λόγους που επιμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να βιαστεί να εμπλακεί σε συνομιλίες αλλά να επιμείνει στη θέση της κατάλληλης προετοιμασίας για τη διαπίστωση συγκλίσεων και κοινού εδάφους προτού συγκληθεί μια νέα διάσκεψη.

Ταυτόχρονα πρέπει να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, για τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών που θα καλύπτουν και το ζήτημα της ασφάλειας μας αλλά και να διασυνδέσουμε τη μορφή της λύσης με το ευρύτερο ζήτημα της ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής μας, μετακινώντας το κέντρο βάρους του προβλήματος.

Μετά την εμπειρία των δύο διασκέψεων της Γενεύης και του Κρανς Μοντάνα πιστεύουμε ότι μια νέα διάσκεψη χωρίς να έχουν δημιουργηθεί μέσω παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, βάσιμες και ρεαλιστικές προϋποθέσεις για μία συμφωνία λύσης του Κυπριακού, θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε ένα τρίτο ναυάγιο που θα είναι και ταφόπλακα του Κυπριακού.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τουρκικέςαπειλές

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2020 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης