Ενεργειακές συμφωνίες Κύπρου-ΑιγύπτουΕνέργεια

Ως Συμμαχία Πολιτών χαιρετίζουμε την σημερινή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Κύπρου-Αιγύπτου για αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την Κυπριακή ΑΟΖ. Αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στάδιο ανάπτυξης των υδρογονανθράκων μας. Κρίνουμε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, με αυτή τη συμφωνία, μπαίνει πλέον στους παραγωγούς φυσικού αερίου.

Η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να διατηρεί ζωντανή την προοπτική δημιουργίας τερματικού υγροποίησης στη δική μας τη χώρα, δεδομένου ότι οι εκτιμήσεις και οι προβλέψεις των εταιρειών θα επιβεβαιωθούν από τις επικείμενες γεωτρήσεις και θα υπάρχουν τα αναμενόμενα αποθέματα. Με τη δημιουργία υποδομών υγροποίησης στη χώρα μας η Κύπρος πλέον θα αναβαθμιστεί όχι μόνο οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά. Η Κύπρος θα καταστεί ένας ενεργός εταίρος και για την ευρωπαϊκή αγορά αλλά και για άλλες που θα μπορεί να προμηθεύσει με την αξιοπιστία που διαθέτουμε ως κράτος μέλος της Ε.Ε αγορές με φυσικό αέριο.

Παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου που θα διασυνδέει την Ανατολική Μεσόγειο με την Ελλάδα, την Ιταλία και την ευρωπαϊκή αγορά.

Είναι με τέτοιου είδους αποφάσεις, στρατηγικές αλλά και υποδομές που η Κύπρος θα μπορέσει να κατακτήσει μια αξιοζήλευτη θέση και να προσφέρει σημαντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης σε νέους επιστήμονες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Αίγυπτος #Ενέργεια

1 view0 comments