ΚυπριακόΚυπριακό

Την ώρα που η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ συνεχίζει τις επαφές της με σκοπό την επανεκκίνηση των συνομιλιών ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπολύει νέες απειλές κατά της Κύπρου. Ο Ερντογάν για πολλοστή φορά δείχνει τις πραγματικές προθέσεις και στόχους της Τουρκίας στην Κύπρο. Κανένας δεν μπορεί ακόμα να τρέφει αυταπάτες. Εκείνο που επιβάλλεται είναι διαμόρφωση στρατηγικής με ξεκάθαρους στόχους βάση των εναλλακτικών επιλογών και πλεονεκτημάτων που έχουμε.

Τώρα οφείλουμε:

Πρώτο: να συστήσουμε επιτέλους ένα Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Δεύτερο: να ενισχύσουμε, σε δομημένη βάση, τη συνεργασία και κοινούς στρατηγικούς σχεδιασμούς με την Ελλάδα.

Τρίτο: Να αξιοποιήσουμε τη γεωστρατηγική θέση της Κύπρου, τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα και τις υποδομές μας για τη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών που θα καλύπτουν και το ζήτημα της ασφάλειας μας.

Τέταρτο: να διασυνδέσουμε τη μορφή της λύσης με το ευρύτερο ζήτημα της ασφάλειας και σταθερότητας της περιοχής μας, μετακινώντας το κέντρο βάρους του προβλήματος.

Πέμπτο: να συγκληθεί Πανεθνική Διάσκεψη για αξιολόγηση της πορείας του Κυπριακού και των Τουρκικών στόχων. Να μελετηθούν οι επιλογές που έχουμε και να καθοριστούν εθνικοί στρατηγικοί στόχοι και στρατηγική υλοποίησης τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό

0 views0 comments