Νέα σχολική χρονιάΠαιδεία

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με μια πρωτόγνωρη κρίση. Οι προσπάθειες όλων μας πρέπει να επικεντρωθούν ώστε όλα τα προβλήματα να επιλυθούν για να κυλήσει ομαλά η σχολική χρονιά αλλά και να σχεδιαστεί και υλοποιηθεί μια εθνική στρατηγική για την Παιδεία. Μοναδικός γνώμονας πρέπει να είναι η βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας Παιδείας για τα παιδιά μας.

Δυστυχώς, ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται αυτή την στιγμή η συζήτηση ευνοεί μόνο όσους θέλουν να συντηρήσουν μια προβληματική εκ του αποτελέσματος κατάσταση και όσους δεν θέλουν πραγματικά να βελτιώσουμε το Δημόσιο Σχολείο. Η Συμμαχία Πολιτών πιστεύει ότι τώρα είναι η ώρα να εγκύψουμε όλοι στην ουσία που είναι η ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της παιδείας. Ήρθε πλέον η ώρα , συλλογικά και υπεύθυνα να καθορίσουμε ένα κοινό όραμα για την παιδεία μας. Ένα όραμα που να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα και προκλήσεις.

Θέση της Συμμαχίας Πολιτών είναι πως η ολοκλήρωση αυτής της στρατηγικής θα πρέπει να οδηγήσει στην Διοικητική Αυτονόμηση των σχολικών μονάδων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Νέασχολικήχρονιά #ΥπουργείοΠαιδείας

0 views0 comments