Συμψηφισμός καταθέσεων και δανείων στον ΣυνεργατισμόΑνδρέας Αποστόλου

Προφανώς βιώνουμε ακόμα μια καταχρηστική και αυθαίρετη πρακτική η οποία επηρέασε εν μέσω μια νυκτί χιλιάδες συμπολίτες μας.Εταιρείες, τους έχουν κλείσει τους τρεχούμενους λογαριασμούς και έχουν επηρεαστεί οι επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Νοικοκυριά, τους έχουν συμψηφίσει καταθετικούς και τρεχούμενους λογαριασμούς με δάνεια και αδυνατούν να πληρώσουν τις πρώτες τους ανάγκες.

Καταγγελίες για επιστολές που δεν έφτασαν πότε ή έφθασαν μετά τον συμψηφισμό.

Είναι θλιβερό, που ακόμα και σήμερα, στην επιτροπή Ελέγχου της Βουλής δεν υπήρχε μια κοινή γραμμή μεταξύ των εμπλεκομένων μερών γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Η κυρία Γιωρκάτζη εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας είπε ότι θα μπορούσε ο Συνεργατισμός να διατηρήσει την άδεια του μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 και στελέχη του πρώην Συνεργατισμού είπαν ότι είχαν οδηγίες από τον SSM για άμεσο τερματισμό των τραπεζικών τους εργασιών.

Επειδή όμως στην πολιτική πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις, ως Συμμαχία Πολιτών προτείνουμε 3 συγκεκριμένες και άμεσα υλοποιήσιμές λύσεις:

1. H Ελληνική Τράπεζα να μεταφέρει άμεσα τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εταιρειών για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

2. Για τους συμψηφισμούς, θα πρέπει μετά από οδηγίες ο χρηματοοικονομικός επίτροπος κ. Ιωάννου να πάρει άμεσα την κατάσταση στα χέρια του. ‘Όλοι οι πολίτες να προσέλθουν σε αυτόν και να κάνουν τις καταγγελίες τους και να αποφανθεί σε ποιες περιπτώσεις πρέπει άμεσα να επιστραφούν τα χρήματα.

3. Θα πρέπει να δοθεί σαφής και άμεση οδηγία στην διερευνητική επιτροπή για τον Συνεργατισμό να συμπεριλάβει και αυτό το ζήτημα κάτω από την διερεύνηση της και να δει εάν υπάρχουν τυχόν ποινικές ευθύνες και να αποδοθούν.

Ερωτ. Δημοσιογράφου: Έχετε συγκεκριμένες καταγγελίες ότι έχουν κλείσει τρεχούμενοι λογαριασμοί εταιρειών;

Έχουμε καταγγελίες ότι έχουν κλείσει τρεχούμενοι λογαριασμοί εταιρειών που έχουν εκδώσει επιταγές και δεν μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες και οι επιταγές τους έρχονται πίσω. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό το ζήτημα πρέπει αν λυθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι τράπεζες την Δευτέρα. Μόνο η ελληνική Τράπεζα μπορεί να δώσει λύση σε αυτό.

Σήμερα από την επιτροπή Ελέγχου της Βουλής , μας έχουν δοθεί συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις από την Ελληνική πως θα πράξει το ανθρωπίνως δυνατό για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Συμψηφισμόςκαταθέσεων #Συνεργατισμός #ΕλληνικήΤράπεζα

1 view0 comments