Αυξήσεις στου λογαριασμούς της ΑΗΚΑΗΚ

Ο πολίτης καλείται για άλλη μια φορά να ακριβοπληρώσει την κωλυσιεργία της Κυπριακής Δημοκρατίας να υλοποιήσει υποχρεώσεις της έναντι της Ε.Ε. αφού οι λογαριασμοί της ΑΗΚ «φουσκώνουν» εξαιτίας των πολλών επιβαρύνσεων που προέρχονται από κυρώσεις της Ε.Ε.

Για αυτό το φαινόμενο υπάρχουν υπεύθυνοι οι οποίοι οφείλουν να επωμιστούν το κόστος. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών απέστειλε από τον περασμένο Μάιο επιστολή προς τη Διευθύντρια Υπηρεσίας των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών με την οποία ζητά όπως ετοιμαστεί το συντομότερο δυνατόν πρόταση νόμου, η οποία θα προβλέπει πως σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία θα κληθεί να πληρώσει το οποιοδήποτε πρόστιμο ή της επιβληθεί η οποιαδήποτε κύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθυστέρηση εναρμόνισης της νομοθεσίας μας με το κοινοτικό κεκτημένο τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει το κράτος να το επωμίζονται όσοι φέρουν την ευθύνης της καθυστέρησης.

Ο σκοπός της πρότασης νόμου είναι να τερματιστεί η απαράδεκτη σημερινή πρακτική η οποία επιβαρύνει το κράτος και κατ’ επέκταση τους πολίτες με δεκάδες εκατομμύρια λόγο της καθυστέρησης στην εναρμόνιση με τις Ευρωπαϊκές νομοθεσίες.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΑΗΚ #Αυξήσεις

1 view0 comments