Κρίση στην ΠαιδείαΠαιδεία

Η κρίση στην εκπαίδευση δεν θα ξεπεραστεί με μάχη χαρακωμάτων ούτε με τη λογική της νίκης της μιας πλευράς ή της άλλης. Αν, όντως, όλοι νοιαζόμαστε για την ουσία που είναι η ποιοτική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της παιδείας, για να διασφαλίσουμε το μέλλον της νέας γενιάς, τότε δεν υπάρχει θέση ούτε για εγωισμούς ούτε για πείσματα παρά μόνο για πνεύμα διαλόγου και συναίνεσης.

Η εμπειρία δείχνει ότι μέσα από τις συνεδρίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, λόγω σύνθεσης και μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, σπάνια υπήρξε παραγωγικός διάλογος που έδωσε λύση σε κρίση, όπως αυτή που βιώνουμε στον τομέα της εκπαίδευσης.

Καλώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αδράξει την ευκαιρία της σύντομης ανακωχής και να συγκαλέσει σύσκεψη του Συμβουλίου Αρχηγών με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών με στόχο της αναζήτηση συμφωνημένου πλαισίου για δομημένο διάλογο που θα σπάσει το αδιέξοδο και θα επιτρέψει στη νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει και να εξελιχθεί ομαλά. Μέσα από μια τέτοια διαδικασία μπορεί να τεθούν οι βάσεις και οι αρχές για τη διαμόρφωση μιας εθνικής στρατηγικής για την παιδεία.

Απαιτούνται αποφάσεις και μόνο σε τέτοιο επίπεδο μπορεί να ληφθούν.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Παιδεία

1 view0 comments