73η Μαύρη επέτειος ρίψης ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και ΝαγκασάκιΧιροσίμα

Η σημερινή επέτειος της ρίψης των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι μας προκαλεί ρίγη συγκίνησης και αποτροπιασμού για τον τρόπο με τον οποίο η ανθρωπότητα μπορεί να οδηγηθεί προς όφελος της εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Ο πυρηνικός όλεθρος θυμίζει σε όλους μας την ανάγκη για πλήρη αποπυρηνικοποίηση της υφηλίου ως τον ελάχιστο κοινό παρονομαστή προς την ειρήνη και την ευημερία του ανθρωπίνου πολιτισμού.

Ως Συμμαχία Πολιτών, στηρίζουμε το ομόφωνο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπρόσωπων του 2014 με το οποίο είχε κληθεί η Κυπριακή Κυβέρνηση όπως αναλάβει πρωτοβουλίες για την προώθηση της ιδέας για ανακήρυξη της Μέσης Ανατολής σε Ζώνη Ελεύθερη από Όπλα Μαζικής Καταστροφής.

Για τις χιλιάδες των αμάχων που εξοντώθηκαν από τις πυρηνικές βόμβες και τις ασθένειες που ακολούθησαν, αποτίουμε φόρο τιμής και ανάπαυσης των ψυχών τους.

Ταυτόχρονα, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας όπως ο σταθμός στο Άκκουγιου, λίγα δεκάδες μίλια μακριά από εμάς, όπως και την ανησυχία μας η Ισλαμική Τουρκία του Ερντογάν παίξει με την ιδέα απόκτησης πυρηνικών όπλων.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Χιροσίμα #Ναγκασάκι #Ατομικήβόμβα #Επέτειος

4 views0 comments