Συμπαράσταση προς Τ/Κ δημοσιογράφους για παράνομη δίωξη από καθεστώς ΕρντογάνΤαγιπ Ερτογάν

Το καθεστώς Ερντογάν διώκοντας συστηματικά την ελευθερία του λόγου, έχοντας φυλακίσει παράνομα εκατοντάδες δημοσιογράφους και παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, προέβη στην παράνομη απόφαση να δικάσει σε δικαστήριο στην Άγκυρα τους Τ/κ δημοσιογράφους Σενερ Λεβέντ και Αλί Οσμάν κατηγορώντας τους για αντιπολιτευτικά δημοσιεύματα στην Τ/κ εφημερίδα «Αφρίκα».

Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε την συμπαράσταση μας προς τους δύο δημοσιογράφους , πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας που διώκονται παράνομα και αναμένεται να δικαστούν από τουρκικό δικαστήριο, καταστρατηγώντας τα δικαιώματα τους τόσο ως δημοσιογράφοι όσο και ως πολίτες.

Καλούμε τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες όπως προστατεύσουν τους δύο δημοσιογράφους που είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές της ΕΕ για τις παράνομες αποφάσεις της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον Ευρωπαίων πολιτών.

Δεν μπορούμε να στεκόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια όταν το τουρκικό κράτος αυθαιρετεί εναντίον συμπολιτών μας που το μόνο τους αδίκημα ήταν να εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΤΚηγεσία #Παράνομηδίωξη #Ερτογάν

1 view0 comments