Κυβερνητικά οικόπεδα σε πρόσφυγεςΚωνσταντίνος Φιλαρέτου

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη όχι μόνο ακύρωσε τη συνολική προσφυγική πολιτική αλλά τερμάτισε και την υλοποίηση αποφάσεων παραχώρησης οικοπέδων σε προσφυγικές οικογένειες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κατηγορία προσφύγων που έχει αδικηθεί παράφορα γιατί τα σπίτια που τους είχαν παραχωρηθεί ήταν σε τουρκοκυπριακή γη και ενώ υπήρξαν αποφάσεις για αποκατάσταση αυτής της αδικίας με παραχώρηση ενός οικοπέδου, αυτό το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη.

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί τον υπουργό Εσωτερικών να αποκαταστήσει άμεσα αυτή την αδικία. Όσοι πρόσφυγες κατοικούν σε τουρκοκυπριακό σπίτι ή σε αυτοστέγαση που έγινε σε τουρκοκυπριακή γη και δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τίτλο ιδιοκτησίας να τους παραχωρηθεί ως αντιστάθμισμα ένα οικόπεδο σε κρατική γη.

Ταυτόχρονα πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσει η ροή προσφύγων στην επιτροπή αποζημιώσεων για ξεπούλημα των κατεχομένων περιουσιών μας.

Πρόταση της Συμμαχίας Πολιτών είναι όπως παραχωρηθεί χαλίτικη γη με συντελεστές ανάπτυξης κατ΄αναλογία της γης που έχουν στα κατεχόμενα με δικαίωμα μεταβίβασης και αξιοποίησης από τα παιδιά τους και δέσμευση της περιουσίας στα κατεχόμενα από το κράτος. Όταν λυθεί το κυπριακό, ο πρόσφυγας θα έχει το δικαίωμα να επιλέξει ποια περιουσία θέλει να κρατήσει.

Ταυτόχρονα, όσοι κατέχουν περιουσία στα κατεχόμενα να δικαιούνται μεταφορά του συντελεστή δόμησης τον οποίο να μπορούν να αξιοποιήσουν οι ίδιοι ή να τον πωλήσουν σε ενδιαφερόμενα πρόσωπα.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Οικόπεδα #Πρόσφυγες

50 views0 comments