Τουρκική γεώτρηση στη ΜεσόγειοΗ Τουρκία ετοιμάζεται για την πραγματοποίηση της γεώτρησης στη Μεσόγειο και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σε αυτήν θα συμμετάσχει νορβηγική εταιρεία που έχει σημαντικά συμφέροντα στην Κύπρο. Η Κυπριακή Κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί προληπτικά σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει την Κυπριακή ΑΟΖ. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει:

Πρώτο: να προειδοποιήσει τη νορβηγική εταιρεία ότι σε περίπτωση που παραβιαστεί το διεθνές δίκαιο τότε θα διακοπούν τα συμβόλαια της με την Κυπριακή Δημοκρατία και η όποια επιχειρηματική δραστηριότητας της.

Δεύτερο: να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό το νομικό πλαίσιο για να προχωρήσει στη λήψη νομικών μέτρων μέσω της Κυπριακής δικαιοσύνης κατά της ΤΡΑΟ, οποιονδήποτε άλλων εταιρειών βοηθούν και συνεργάζονται με την ΤΡΑΟ, και οποιουδήποτε τούρκου αξιωματούχου εμπλέκεται στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την Κυπριακή ΑΟΖ, στο πρότυπο των κυρώσεων που έλαβε η ΕΕ για τους Ρώσους αξιωματούχους στην περίπτωση της Ουκρανίας.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Τουρκικήδιάτρηση

Συμμαχία Πολιτών

Λεωφ. Λεμεσού 67

Αγλαντζιά, Λευκωσία

Κύπρος

Τ. (357) 22 282 000

Φ. (357) 22 282 200

info@symmaxiapoliton.org

  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών
  • Συμμαχία Πολιτών

Copyright © 2019 - Συμμαχία Πολιτών. All rights reserved.  Πολιτική Απορρήτου και Όροι Χρήσης