Κάθοδος ειδικής απεσταλμένης Γ.Γ. ΟΗΕΟΗΕ

Εντείνονται οι διεργασίες, οι πιέσεις και η κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό ενόψει της καθόδου της ειδικής απεσταλμένης του Γ.Γ ΟΗΕ για το Κυπριακό. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι άγονες αντιπαραθέσεις με φόντο το παρελθόν.

Το παρελθόν και τα ιστορικά γεγονότα πρέπει να τα γνωρίζουμε και από τα παθήματα μας να μαθαίνουμε. Όμως δεν πρέπει να τα αναμασούμε και να τα ανατροφοδοτούμε. Τώρα προέχει να δούμε το παρόν και το μέλλον. Να εστιάσουμε σε αυτά που μας ενώνουν και με ομοθυμία και ομοψυχία να συστρατευτούμε απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Να σχεδιάσουμε μια στρατηγική που θα μας ανοίξει τον δρόμο για την πολυπόθητη λύση. Μόνο έτσι θα διορθώσουμε, στο μέγεθος του δυνατού, τα λάθη του παρελθόντος και θα οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας.

Για αυτό και η Συμμαχία Πολιτών ζητά πριν από την κάθοδο της κα. Λουτ, σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου όπου με πνεύμα συναίνεσης να συζητηθούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί και να σχεδιαστούν τα επόμενα μας βήματα που θα αποσκοπούν στην κάμψη της τουρκικής αδιαλλαξίας και στο άνοιγμα του δρόμου για την λύση του Κυπριακού.

Ταυτόχρονα, επιβάλλεται καλύτερος και εντονότερος συντονισμός με την Ελληνική Κυβέρνηση.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Κυπριακό #Ειδικόςαπεσταλμένος #ΟΗΕ

2 views0 comments