Επίσκεψη Ερτογάν στα κατεχόμεναΤαγιπ Ερτογαν

Μια μέρα μετά την ορκωμοσία του ο πανίσχυρος πλέον Ερντογάν κάνει την πρώτη και με πολλούς συμβολισμούς επίσημη επίσκεψη του, στα κατεχόμενα εδάφη μας. Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει περίτρανα αποδείξει, ακόμη και σε αυτούς που παλαιότερα πανηγύριζαν για την εκλογή του, ότι είναι ένας αδίστακτος πολιτικός με συγκεκριμένους στόχους στο Κυπριακό.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε ότι δεν ικανοποιείται με τη διχοτόμηση γιατί έχει εντάξει τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου στο σχεδιασμό του να καθιερώσει την Τουρκία ως περιφερειακή υπερδύναμη και να καταστεί ο ίδιος ηγεμόνας.

Με αυτά τα δεδομένα, ξεκινά και η κινητικότητα στο Κυπριακό από μέρους των Ηνωμένων Εθνών και των γνωστών πρωτευουσών. Μια κινητικότητα στην οποία ήδη άρχισαν να ασκούνται πιέσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά με το ζήτημα ανανέωσης της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η Κυβέρνηση συντονισμένα και οργανωμένα πρέπει να ξεκαθαρίσει τόσο στα μέλη του Σ.Α όσο και εντός της Ε.Ε ότι το κλειδί της λύσης το κρατά η Τουρκία και ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. Δεν πρέπει να οδηγηθούμε σε μια νέα Διάσκεψη χωρίς να έχει γίνει μια σε βάθος κατάλληλη προετοιμασία και δίχως να έχει διαπιστωθεί κοινό έδαφος αλλά και η βούληση της Τουρκίας να εγκαταλείψει τις εγγυήσεις και να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματα σε μια λύση του Κυπριακού. Ένα τρίτο αδιέξοδο σε μια τρίτη διαδοχική Διάσκεψη θα έχει τραγικές συνέπειες στο Κυπριακό.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #Ερτογάν #Κατεχόμενα

1 view0 comments