Συνάντηση Γ. Λιλλήκα με Υφυπουργό ΝαυτιλίαςΥφυπουργός Ναυτιλίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ

Να αξιοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή για να εξαναγκάσουμε μέσα από την Ε.Ε την Τουρκία να άρει το εμπάργκο κατά των κυπριακών πλοίων.

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Υφυπουργό για τη συνάντηση και την ενημέρωση. Ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε εξ αρχής στηρίξει την αναγκαιότητα για τη δημιουργία ενός Υφυπουργείου Ναυτιλίας. Θεωρούμε ότι υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές για την κυπριακή ναυτιλία. Χαίρομαι γιατί ήδη έχουν γίνει οι αναγκαίοι σχεδιασμοί. Έχουν γίνει οι εκτιμήσεις για το πως μπορούμε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την ανταγωνιστικότητα μας και να καταστεί η Κύπρος ένας ελκυστικός προορισμός για τη ναυτιλία. Δημιουργεί πολλές προϋποθέσεις και για αύξηση της εργοδότησης σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είναι κάτι στο οποίο όλοι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση.

Ταυτόχρονα η άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις και οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε την κατάλληλη στιγμή για να εξαναγκάσουμε μέσα από την Ε.Ε την Τουρκία να άρει το εμπάργκο κατά των κυπριακών πλοίων.Η άρση του τουρκικού εμπάργκου θα δημιουργήσει ακόμη πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες και θα βοηθήσει πολύ περισσότερο στην προσέλκυση εγγραφής νέων πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο κάτι το οποίο πρέπει να παραμένει ένας από τους βασικούς μας στόχους. Σε αυτή την προσπάθεια από πλευράς Συμμαχίας Πολιτών, εμείς θα είμαστε πάντα στη διάθεση της κ. Υφυπουργού και των στελεχών του Υφυπουργείου για συνεργασία έτσι ώστε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο αυτόν τον πολύ ζωτικό τομέα της κυπριακής οικονομίας.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΗΛΕΙΔΟΥ

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών για την εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε. Σίγουρα η συνεργασία με τα κοινοβουλευτικά κόμματα είναι προτεραιότητα για το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ούτω ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει τόσον όσον αφορά στην προώθηση της κυπριακής ναυτιλίας στο εξωτερικό και την προσέλκυση περισσότερων εταιριών στην Κύπρο αλλά και στη σωστή αναδιοργάνωση του Υφυπουργείου Ναυτιλίας έτσι ώστε να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες μας.

Σίγουρα το πολιτικό θέμα που αφορά στο εμπάργκο σε κυπριακά πλοία που επέβαλλε η Τουρκία είναι κάτι το οποίο χρειάζεται συντονισμό και συνεργασία ούτως ώστε να μπορέσει να ξεπεραστεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι τον κ. Λιλλήκα και ευελπιστώ σε μια αγαστή συνεργασία στο μέλλον.

#ΣυμμαχίαΠολιτών #ΥφυπουργόςΝαυτιλίας #ΝατάσαΠηλείδου

0 views0 comments